zondag 24 augustus 2014

Schuitje varen, wijntje drinken

Moeder Rika van vrienden Talitha en Karim vierde vorige week haar 70e verjaardag, dit heugelijke feit wilde zij niet ongemerkt voorbij laten gaan en zo waren wij uitgenodigd om gisteren bij haar in Alkmaar een gezellige middag en avond door te brengen. Vanuit mijn woonplaats is het een hele reis, maar gisteren was mijn eerste vakantiedag dus ben ik geheel in de vakantiemodus de trip begonnen. Ik ben niet zo'n klager over het weer, je kunt er toch immers niets aan veranderen, maar daar er een boottochtje in de dag was opgenomen leek het me wel prettig als het droog bleef.

Toen ik 's-ochtends wakker werd waren er lichtflitsen, gedonder en een regenbui die in andere gebieden van de wereld een moesson genoemd zou worden, dat zag er dus niet best uit, maar gaandeweg klaarde het op en begon de zon te schijnen. Karim en zijn vrouw Gaby kwamen me ophalen van het station om naar Rika te gaan voor koffie met gebak. Al snel voegden Talitha, André en Edo zich er ook bij en zo was de club compleet. Het was trouwens erg leuk om deze groep vrienden weer eens te zien, dat was best wel even geleden, maar doordat we middels Facebook van elkaars zaken op de hoogte blijven heb je dat niet zo door, maar eerlijk is eerlijk, elkaar 'live' zien is toch veel leuker!

Het weer werd toch weer wat minder op het moment dat we richting boot gingen, poncho's werden aangetrokken, paraplu's werden opgestoken, maar we gingen aan boord. En na ongeveer een minuut of twintig klaarde het op en ging de zon zelfs schijnen. De meegebrachte wijn kon worden ingeschonken. We hadden al eerder door de wateren van Alkmaar gevaren, en we blijven het leuk vinden. Na ruim een uur werden we weer aan wal gezet en zijn we naar restaurant Mij gelopen waar Rika ons trakteerde op een heerlijk 5 gangen diner. Het bijzondere was dat het een verrassingsmenu betrof, van te voren werd er gevraagd of er allergieën dan wel andere wensen waren en werden we verrast door de leuke, vrolijke bediening, de heerlijke gerechten die op een oogstrelende manier werden geserveerd. Het was een mooie afsluiting van een gezellige middag met fantastisch gezelschap.

De tocht begon met regen




Moeder Rika met haar kinderen Talitha en Karim



Geen opmerkingen:

Een reactie posten