woensdag 13 augustus 2014

In Memoriam: Robin Williams

's-Morgens als de wekkerradio afgaat komt op een gegeven moment het nieuws, wat ik dan half slaperig in de verte een beetje aanhoor, een paar keer per jaar komt er een nieuwsbericht wat zo binnenkomt dat ik mijn hart voel overslaan en meteen klaarwakker ben, dat was gisteren ook het geval toen werd bekend gemaakt dat acteur Robin Williams was overleden.

Robin Williams, de ongelofelijk getalenteerde man, die als acteur zo'n breed spectrum aan verschillende rollen heeft gespeeld, die een inspiratie bron was voor velen, niet alleen voor collega's, maar ook voor mensen zoals jij en ik die zijn films bezochten, wiens uitspraken levens heeft beïnvloed, had zelf te kampen met drugs,- en alcoholverslaving en leed aan depressies. Voor de man die de wereld heeft laten lachen was het leven te zwaar. Hij is maar 63 jaar geworden.

President Obama's statement zegt het eigenlijk allemaal:

"Robin Williams was an airman, a doctor, a genie, a nanny, a president, a professor, a bangarang Peter Pan, and everything in between.  But he was one of a kind. He arrived in our lives as an alien -- but he ended up touching every element of the human spirit.  He made us laugh.  He made us cry.  He gave his immeasurable talent freely and generously to those who needed it most -- from our troops stationed abroad to the marginalized on our own streets."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten