zaterdag 16 augustus 2014

Toen en Nu: Pia Zadora

Toen in 1982 de "Night Of A 100 Stars" werd gehouden waren er zoveel sterren van faam en naam dat iemand zei: 'Als hier een bom op valt is Pia Zadora de grootste ster van de wereld'. Dat geeft al direct aan dat men de kwaliteiten van Pia als actrice en zangeres niet hoog aansloeg. Wij kennen haar vooral van haar nummer 1 hit uit 1984 "When The Rain Begins To Fall" samen met Jermaine Jackson.

In Amerika maakt ze haar eerste film al in 1964 als 11 jarige, het is een kerstfilm waar ze ook een liedje in zingt .In 1977 trouwde ze met de 32 jaar oudere steenrijke zakenman Meshuiam Riklis en niet lang erna verscheen ze in reclames zowel op TV als in gedrukte vorm als 'Dubonnet Girl', een wijn waar haar man aandeelhouder van was. Daarna begon ze in films te acteren en maakte platen, waarbij boze tongen altijd beweerden dat haar man dat allemaal voor haar regelde. En hoewel ze in 1981 een Golden Globe ontving als 'aankomend talent van het jaar', grossierde Pia meer in Golden Raspberry Awards:

  • 1983: Slechtste nieuw talent (gewonnen)
  • 1984: Slechtste actrice (gewonnen)
  • 1990: Slechtste nieuwe talent van het decennium (gewonnen)
  • 1990: Slechtste actrice van het decennium (nominatie)
  • 2000:  Slechtste actrice van de eeuw (nominatie)
Ook won ze de 'Sour Apple' award in 1982. Haar muziek waren eerst popliedjes maar op aanraden van niemand minder dan Frank Sinatra, legde Pia zich toe op het zingen van standards uit het American Songbook.

Pia is nu 61 jaar en is vorig jaar gearresteerd voor huiselijk geweld tegen haar 16 jarige zoon.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten