dinsdag 19 augustus 2014

Belangrijke mededeling

'Goedemorgen Aidan!', zei mijn leidinggevende toen ik gisterochtend het kantoor binnenkwam, 'Er is een belangrijke mededeling voor je'. Direct ben ik alert, want een 'belangrijke mededeling' betekent niet automatisch ook een leuke mededeling, zo is in het verleden wel eens gebleken. Ik reageer dus neutraal met een wat gereserveerde houding en enigszins samengeknepen ogen, maar mijn leidinggevende die me al wat langer kent dan vandaag, prikt er doorheen en zegt: 'Nee dit is echt leuk!' Ik ontdooi, want als het zo gebracht wordt kan het niet anders dan ook leuk zijn.

Ik bleek namelijk vorige week de meeste kassakoopjes verkocht te hebben van het hele pand. Ik heb een aantal vrienden die in de medische wereld vernieuwingen introduceren en daar de hele wereld over lezingen over geven, weer anderen die jonge mensen klaarstomen om goed voorbereid de maatschappij te betreden, sommigen helpen bedrijven en hun medewerkers weer op juiste koers te komen, en zelfs een vriend die familie en vrienden van overledenen begeleidt in de voor hen zo zware tijd. In dat licht gezien steekt de meeste kassakoopjes verkopen wat schril af, maar het is in mijn métier toch echt het hoogst haalbare.

Dat ik dit nog mag meemaken! Al had ik op dat moment dood ter aarde gestort, dan nog was mijn leven niet voor niets geweest, de meeste kassakoopjes! Mag ik u even spreken, zeg! Het is de Oscar van ons bedrijf. Toegegeven het is een gedeelde glorie, samen met 2 collega's, maar daarvan had ik toch echt de meeste verkocht, het verhoogt mijn status, voor zover dat nog mogelijk was, naar duizelingwekkende hoogtes. Ik neem aan dat deze mijlpaal in mijn dossier wordt opgenomen en dat bij terugkomst van de bedrijfsleider van zijn vakantie de salarisonderhandelingen kunnen gaan beginnen. Maar eerst zal ik nog eens goed gaan verzinnen wat ik met de gewonnen prijs ga doen, dronken als ik ben van de overwinningsroes.

Vanzelfsprekend wordt hier binnen het bedrijf niet geheimzinnig over gedaan, en wordt mijn naam en die van mijn mede winnaars vermeld in het personeelsrestaurant, waar collega's uitbundig en sommigen zelfs met enige afgunst op reageren in de hoop dat ook zij ooit mogen meemaken dat hun naam in één adem met die van mij genoemd zal worden als kassakoopjeswinnaar van de week!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten