maandag 1 april 2019

Boterbonen

Voor een recept wat ik vanavond ga maken heb ik een blik boterbonen nodig. Boterbonen? Boterbonen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar via Google kwam ik er achter dat het een soort gele sperzieboontjes zijn en dat het merk Bonduelle De Verrassende Groente Van Vandaag ze in hun assortiment hebben en dat Albert Heijn het verkoopt, het is in ieder geval online te bestellen.

Voor het schap met groenteconserven merkte ik op dat 1/3 van het vak gevuld is met allerhande soorten bonen van diverse merken, ook Bonduelle De Verrassende Groente Van Vandaag, maar geen boterbonen. Bruine- en witte bonen waren er in overvloed van verschillende merken en van kleine tot grote hoeveelheden. Een grotere Albert Heijn had eenzelfde collectie, maar ook geen boterbonen. Ook Jumbo biedt boterbonen van Bonduelle de Verrassende Groente Van Vandaag aan, maar tevens enkel online merkte ik in de winkel.

Mijn laatste strohalm was Ekoplaza onze lokale biosupermarkt, in mijn verbeelding waren boterbonen tot iets exotisch en extreem gezonds verworden, en jawel! Bijna huilend van opgebouwde spanning die werd ontladen zag ik in het vak met de vanuit het bio-oogpunt verantwoorde blikjes groenten de zo begeerde boterbonen staan. Echter dit leek helemaal niet op de gele sperzieboontjes die mij voorgespiegeld waren, dit waren limabonen, maar op het etiket stond toch echt boterbonen in verschillende talen zelfs. Ik heb het blikje aangeschaft, en ben benieuwd hoe het zal smaken vanavond in de gemengde salade waar ze in verwerkt gaan worden. Latere inspectie op het wereld wijde web leerde me dat lima- en boterbonen door elkaar heen gebruikt worden. En limabonen had ik wel gezien bij mijn eigen Albert Heijn. Een leermoment.





2 opmerkingen:

  1. Beste Aidan,
    Wat een leuke blog over Boterbonen. En wat jammer dat je niet in staat bleek de gewenste boterboontjes in de winkel te kopen. Eerlijk gezegd denk ik dat beide types boontjes zich uitstekend lenen voor verrijking van salades. Als je ons via consumerservices_blx_uk@bonduelle.com je adresgegevens stuurt dan sturen wij je graag een pakketje met enkele blikjes Bonduelle boterboontjes en wat nieuwe salade/ maaltijd-verrijkers. Onze handige minipacks in verschillende varianten, van maïs tot quinoa, van edamamebonen tot een mix van granen en zaden. Altijd handig om op voorraad te hebben... Groetjes namens Bonduelle, Maud Schake

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Maud,
      Klopt de salade was erg lekker. Wat ontzettend leuk en aardig om me een pakketje aan te bieden. De adresgegevens zijn gemaild. Dank je wel! :-)

      Verwijderen