donderdag 11 april 2019

Herinnert U zich deze nog? #136

CONNY VANDENBOS
"JE GAAT ER UIT"
1983
Geen hitnotering


7 April was het alweer 17 jaar geleden dat Conny Vandenbos is overleden. Ze heeft een prachtig oeuvre nagelaten welke twee jaar geleden compleet is verschenen op 15 cd's in een boxje. Haar hits in de jaren zestig "Ik Ben Gelukkig Zonder Jou" en "Paleis Met Gouden Muren", haar deelname namens Nederland op het Eurovisie Songfestival van 1965 met "'T Is Genoeg" en vanzelfsprekend haar succesvolste periode in de jaren zeventig met o.a. "Roosje M'n Roosje" en "Sjakie Van De Hoek" zullen velen zich nog kunnen herinneren. Dit liedje is misschien niet zo heel bekend, maar ik vond het meteen hilarisch toen ik het voor de eerste keer hoorde.

Het is oorspronkelijk een Engels nummer. "You're Moving Out Today" en was een hit voor Bette Midler die het lied ook schreef samen met Bruce Roberts en Carole Bayer Sager in februari van 1977. Later dat jaar nam Carole het lied ook op en bereikte er in AustraliĆ« de nummer 1 positie mee. 

Voor de Nederlandse versie van Conny nam Ivo de Wijs de vertaling voor zijn rekening en hij heeft zich goed verplaatst in een vrouw die haar man de deur uit schopt nadat hij haar heeft bedrogen met haar beste vriendin, en Conny heeft er hoorbaar en zichtbaar plezier in om de rol van de bedrogene met verve op ironische wijze te vertolken. Maar wie is nou toch die man die zich mompelend aan het verontschuldigen is (nee dat is niet de man in de video). Is het Ivo misschien zelf wel? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten