vrijdag 27 december 2019

Toen en Nu: Ann-Margret

Van de week keek ik de opgenomen film 'Going In Style' en dacht: hé, die vrouw die Annie speelt lijkt Ann-Margret wel. Bij nadere inspectie bleek het inderdaad Ann-Margret te zijn. Ann-Margret is in 1941 geboren in Zweden als Ann-Margret Olsson, als kind verhuist ze met haar ouders naar de Verenigde Staten waar ze in 1949 tot Amerikaanse is genaturaliseerd.

Ze werd ontdekt als zangeres in 1961 toen ze in een nachtclub zong, maakte een aantal albums en singles, maar was meer succesvoller als actrice. Net als Cher liet ze haar achternaam vallen en gebruikte enkel haar voornaam. In 1963 steeg haar ster tot grote hoogte toen ze speelde in de musical 'Bye Bye Birdie', waarin ze haar zang- en acteertalent kon bundelen. Een jaar later speelde ze met Elvis Presley in 'Viva Las Vegas', en kreeg een in de media breed uitgemeten affaire met hem. Elvis beëindigde de affaire, hij was destijds getrouwd met Priscilla, maar Ann-Margret en hij bleven tot zijn dood goede vrienden.

De lijst met films en tv-series waarin Ann-Margret is verschenen is heel lang. Ik ken haar vooral van haar rol als Nora Walker, de moeder van Tommy, in de gelijknamige rockopera van The Who uit 1975 waarvoor ze een Golden Globe award mocht ontvangen. Ook sprak ze de stem in van het op haar gebaseerde karakter Ann-Margrock in de cartoonserie 'The Flintstones'. 

Ann-Margret is nu 78 jaar. Ze was vanaf 1967 tot zijn dood in 2017 getrouwd met Roger Smith, ze hebben geen kinderen. Ze is nog steeds actief en is momenteel aan het filmen voor de film "Welcome To Pine Grove'.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten