vrijdag 21 april 2023

De luiwagen

Omdat voor iemand met een rugconditie het jaarlijkse schoonmaken van de lanai best een hele onderneming is, besloot ik vorig jaar om er metten mee te maken, hele korte. Ik kocht een buitenkleed en rolde die uit over de lanai, reduceerde de planten tot een wat meer aanvaardbaar aantal, vanaf de lanai kijk ik immers al in een oase van groen. Ik was en ben er heel tevreden mee, op deze manier wordt de lanai ook meer bij de woning betrokken. 

Echter gaandeweg de winter merkte ik dat de groenaanslag toch ook het buitenkleed niet ontziet en nu het voorjaar fluks aanbreekt begrijp ik dat ik actie zal moeten ondernemen, want ik kijk er vanuit de huiskamer op. Vriend Chris vertelde dat met groene zeep het een fluitje van een cent zal zijn en ik zag me al op handen en knieĆ«n in het zweet mijns aanschijns bezig, toen mijn zus de optie van de luiwagen opwierp. 

Een luiwagen, wat een idee! Gisteren dus naar Blokker getogen en een luiwagen aangeschaft alsmede ook een flacon groene zeep. Alles is in huis om te beginnen, maar het blijft een klus. Ik zal dus zorgvuldig een dag uitkiezen dat het qua weer en mijn algehele gesteldheid goed in balans is om te beginnen. Ik weet dat ik er minstens een halve dag over ga doen, omdat ik tussendoor, rugtechnisch gezien, steeds even moet rusten, maar als het dan weer is gedaan ben ik er o zo blij mee. 


U ziet wel dat het nodig is. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten