vrijdag 14 april 2023

Goed voorbeeld doet volgen

In Amerika is het gebruikelijk dat kinderen met een speciaal daarvoor bestemde schoolbus worden opgehaald, om van en naar school gebracht te worden, u heeft het vast wel eens in een film of serie gezien. Het volgende verhaal is opgetekend door één van de de schoolbuschauffeurs die kinderen van 11 en 12 jaar rijdt.

Eén van de kinderen had het over een bejaarde buurvrouw die haar huis soms weken niet uitkomt, de chauffeur probeerde aan het kind uit te leggen dat het voor haar best moeilijk kan zijn om dagelijkse dingen te doen. Op een dinsdag kwam de chauffeur met zijn bus aanrijden en zag het kind niet staan bij de halte, hij keek eens rond en zag hem bezig met het schoffelen van de tuin van zijn buurvrouw. Hij was toch iets te vroeg dus besloot te wachten.

De andere kinderen vroegen waarom er werd gewacht, de chauffeur antwoordde dat iemand die een ander helpt een paar extra minuten verdient. Alle kinderen stelden hem vervolgens vragen over zijn buurvrouw. De volgende dag hadden zeven kinderen eten, kaarten en zelfs een dekentje bij zich voor die bejaarde vrouw. De chauffeur heeft het na zijn werk bij haar afgeleverd. 

Nu staat de bejaarde vrouw elke ochtend bij haar voordeur en de hele bus zwaait haar toe. De chauffeur zegt heel trots te zijn op die jongen die besloot om iets te doen voor zijn oude buurvrouw. Hij leerde daarmee de andere kinderen iets heel belangrijks. Hij zegt ongelooflijk blij te zijn met deze fantastische kinderen die hij elke dag mag rijden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten