maandag 3 april 2023

12 Jaar

Vandaag is het twaalf jaar geleden dat ik ben begonnen met het schrijven van een dagelijkse blog. En dat heb ik met hier een daar een uitvalmoment wegens ziekte of algehele malaise ook elke dag gedaan. Momenteel staat het aantal blogs op 4376. In die twaalf jaar zijn er 809801 bezoekjes gebracht aan 'Aidan's World'. 1468 mensen hebben op één of meerdere blogjes gereageerd. Tot zover de cijfertjes, die ook niet meer zijn dan dat, cijfertjes. Ik plaats het blogje op het wereld wijde web, op Facebook en op Twitter. Voorheen konden mijn lezers de blog ook elke dag in hun mailbox ontvangen, maar die service biedt Blogger niet meer. U moet, als u geen lid bent van Facebook of Twitter dus op zoek, maar volgens mij kunt u, als u écht niets wil missen, het als een appje zetten op uw telefoon.

Daarover gesproken, de smartphone variant van de blog laat enkel maar de blogs zien, waar het natuurlijk ook om gaat, maar de internetversie van de blog biedt zoveel meer. Klikt u er maar es op: internetversie Aidan's World. Ik zal u er even doorheen loodsen.

Linksboven bij het loepje kunt u een zoekterm invullen, mocht u van een bepaald onderwerp willen weten of ik er ooit een blogje over geschreven heb, kunt u dat daar invullen als zoekopdracht. Bij 'Translate' wordt de blog vertaald in elk gewenste taal, handig voor ook de vele buitenlandse bezoekers. Bij het kopje 'Volgers' kunt ie zich aanmelden als volger, maar dat betekent dus niet dat u bericht krijgt als er een blogje is geplaatst. Wat precies de meerwaarde is weet ik eigenlijk ook niet 😆. Daaronder vindt u nog leuke tips voor andere sites/blogs.

Aan de rechterkant staat een aanbevolen post die steeds wisselt. Daaronder de drie meest gelezen posts van de laatste maand. Bij labels ziet u de blogs gesorteerd op onderwerp, bijvoorbeeld o.m. 'At home', 'Eurovision', 'Nostalgie' en 'Herinnert U zich deze nog'. En als laatste kunt u onder 'Blogarchief' per jaar en per maand alle blogs terugvinden. Dus als u eens door twaalf jaar Aidan's World bloggeschiedenis wilt scrollen kunt u dat doen middels de internetversie van de blog.

Twaalf jaar dus en ga ik nog door? Dat is de vraag die op ieders lippen ligt. Ja zeker wel, al moet ik bekennen dat ik ook wel eens denk: het is genoeg geweest. Maar aan de andere kant zit het schrijven zo in me dat het met mijn hele zijn is verweven. Ik ben nu alweer bezig met de Eurovisie week in mei, ik weet dat daar reikhalzend naar wordt uitgekeken door vele lezers. Ik schrijf in die week ter leering ende vermaeck een klein commentaar over alle inzendingen. Als iemand die sinds 1976 geen songfestival heeft overgeslagen heb ik in deze ook wel recht van spreken vind ik. 

De leukste blogjes om te schrijven vind ik die waarin ik zelf nog niet precies weet hoe ik het ga schrijven, ook dit blogje is er zo een. Ik weet dat ik het wil hebben over mijn 12 jarig bestaan als blogschrijver maar wat en hoe dat weet ik nog niet precies, dat komt vanzelf, gaandeweg als ik schrijf. Ik blijf het een bijzondere gewaarwording vinden, waar de inspiratie en de woorden vandaan komen. 

Ik heb natuurlijk heel veel geleerd toen ik, vanwege 'Aidan's World' werd gevraagd om columns te schrijven voor het Capelse radioprogramma 'Uit De Kast'. Ik kreeg door wat het onderwerp van de uitzending was en of ik daar maar een column bij wilde schrijven. Daar wordt een mens creatief van hoor. Soms dacht ik: met dit onderwerp kan ik niks, maar er is altijd een column gekomen, soms met een omweg om toch bij het onderwerp aan te kunnen sluiten. En ja, die columns heb ik ook opgenomen op 'Aidan's World', en die kunt u, u verwacht het natuurlijk al, vinden onder het eerder genoemde kopje 'Labels''Columns' 

Rest mij u, mijn lezers, te bedanken voor uw aandacht voor mijn blogs, sommigen zelfs al de volledige twaalf jaar en het leuke is dat er steeds weer nieuwe lezers bijkomen. Ik ga nog wel even door. Misschien niet meer elke dag, en wellicht ook wel, daar ben ik over aan het nadenken. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten