vrijdag 7 april 2023

Honest vocal coach

De Britse Georgina Hill-Brown is al bijna twintig jaar zanglerares. Ik heb haar leren kennen omdat ze elk jaar alle Eurovisie Songfestival inzendingen van deskundig commentaar voorziet onder de naam 'Honest Vocal Coach' op YouTube. Ze heeft natuurlijk ook een eigen website : Honest Vocal Coach

Ze geeft vanzelfsprekend praktijklessen, maar haar commentaar op Eurovisie deelnemers en ook vele andere zangeres en zangeressen zijn geweldig om te zien. Ze ziet eruit als de buurvrouw van drie deuren verder en heeft die geweldige Britste humor. Bij de Eurovisie inzendingen ziet ze de filmpjes vaak voor het eerst als ze haar commentaar geeft, haar blik en reactie op het getoonde zijn prijsloos. Ze verteld ook wat ze hoort, in de stem, hoe er gezongen wordt en geeft tevens commentaar over het geheel. Haar uitgangspunt is om zoveel mogelijk de live optredens te beoordelen, maar die zijn in aanloop naar het festival niet altijd beschikbaar. Ze kan heel erg geïmponeerd zijn door sommige performers, maar als het niks is zegt ze dat op een toch beschaafde Britse manier.

Vorig jaar heeft Georgina een tragedie meegemaakt toen haar dochter Ellie op 4 juli, haar 23e verjaardag, overleed tijdens een epilepsie aanval. Ze heeft daarna een fonds opgericht voor onderzoek naar oorzaken van overlijden van epilepsiepatiënten. 

Ik vind Georgina een geweldig mens, zo heerlijk naturel en eerlijk, hieronder plaats ik haar commentaar op de vals zingende Poolse deelneemster van dit jaar Blanka Stajkow. 

Georgina Hill- Brown, the honest vocal coach.


Georgina's reactie op de Poolse inzending van
dit jaar. Mocht het clipje niet te zien zijn,
klik hier.

1 opmerking:

  1. Normaal vind ik haar reacties leuk, maar in andere gevallen is ze niet objectief en daar hou ik niet van. het beste, ze is altijd beleefd om haar mening te geven en dat wordt gewaardeerd. Vorig jaar waren hun reacties beter. Persoonlijk vind ik het erg jammer voor je verlies.

    BeantwoordenVerwijderen