donderdag 20 april 2023

De omweg

Op 7 april j.l. was vriend Jan-Simon bij de presentatie van de cd 'De Omweg' van Britta Maria en Maurits Fondse. Hij was daar niet zomaar, de tekst van één van de nummers op de cd, 'In Dromen' is van zijn hand met muziek van Maurits en gezongen door Britta. Naast de blog over het mooie tafeltje dat Jan-Simon heeft gemaakt en de prachtige dichtbundel van zijn hand, is dit nu alweer de derde keer in korte tijd dat u zijn naam hier tegenkomt over, in dit geval, een liedtekst. U merkt wel, een kunstenaar in heel brede zin. 

Hij had over de presentatie bericht op Facebook en verlootte een cd aan degene die een getal onder de 150 goed zou raden. Samen met nog twee anderen had ik het juiste getal, 72, Jan-Simon's leeftijd. De cd heb ik inmiddels ontvangen en ik moet bekennen dat ik Britta en Maurtis niet kende, maar wat een geweldige kennismaking is deze cd. Er staan twaalf nummers op, waarbij Maurits tekent voor de muziek en hij samen met Britta voor een aantal daarvan ook de tekst heeft geschreven. Naast Jan-Simon hebben ook o.m. Ivo de Wijs en Jan Boerstoel teksten geschreven. 

Ik ben er echt voor gaan zitten en werd vanaf de eerste klanken meegevoerd door de wonderschone melodieën en de prachtige teksten gezongen door Britta en Maurits die beiden een heerlijke stem hebben om naar te luisteren, een streling voor de oren en vooral ook verstaanbaar, daar wil het heden ten dage nog wel eens aan schorten. Poëzie op muziek, zo zou ik het willen noemen. 

Britta heeft een grote liefde voor het Franse lied, ze heeft samen met Maurits een aantal cd's opgenomen en theaterconcerten gegeven met Franse chansons, bestaande van o.a Serge Gainsbourg en Charles Aznavour, maar ook schreven ze zelf nieuwe Franse nummers. 'De Omweg' is een organisch vervolg daarop, Nederlandse liedjes die ze zelf 'Nederlandse chansons' noemt, omdat de tekst dan wel Nederlands is maar de muziek is geïnspireerd op het Franse chanson. Ik ben blij dat ik door Jan-Simon Britta en Maurits heb mogen leren kennen. Hieronder plaats ik het door Jan-Simon geschreven lied 'In Dromen', zodat u ook kennis kunt maken met Britta en Maurits. En mocht u nog meer willen weten kunt u het vinden op de website: brittamaria.nl


'In Dromen' mocht de video niet te zien zijn, 
klik hier.

4 opmerkingen:

  1. Heel veel dank voor dit mooie stuk over 'De Omweg'. Heel fijn te horen dat je het album zo mooi vindt. We hopen in de toekomst nog een lied samen met Jan-Simon te maken. Hartelijke groet, Britta & Maurits

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor jullie reactie! Ik ben bij dat ik, door Jan-Simon, jullie mooie werk heb leren kennen.

      Verwijderen
  2. Jan-Simon Minkema26 april 2023 om 23:22

    Wat heb je een mooi verhaal geschreven. Ik ben blij dat je zo enthousiast bent, en ik vind het ook weer fijn voor Britta en Maurits. We gaan met z'n allen voor de mooie dingen in het leven.

    BeantwoordenVerwijderen