woensdag 12 april 2023

Noodklok

Afgelopen weekend is in Eindhoven het pand van het COC belaagd. Daar was de maandelijkse bijeenkomst voor regenboogjongeren t/m 18 jaar, 'Jong&Out' bezig. Twintig volwassenen, voetbalsupporters, rukten de regenboogvlag van de gevel en wilden die in brand steken onder het roepen van 'kankerhomo' naar de jongeren. De vrijwilliger die hen vroeg ermee te stoppen werd geslagen. De jongeren zijn enorm geschrokken. Daar waar je je veilig waant om te kunnen zijn wie je bent, waar je zelf misschien nog niet eens zo heel zeker van bent op deze manier aangevallen worden is heel beangstigend. 

Ook in Groningen afgelopen weekend een incident bij de bar 'Dorothy's Drag Under The Rainbow'. Rond half vier in de nacht toen de bar ging sluiten liep er een groep langs die homofobe taal begon uit te slaan. De medewerkers van de bar schreeuwden terug dat ze ermee op moesten houden en uiteindelijk boden ze hun excuses aan. Maar een omstander die het filmde werd alsnog agressief toen hem werd gevraagd ermee te stoppen. Hij sloeg één van de medewerkers en viel een andere aan. De eigenaar en zijn partner die hun medewerkers wilden beschermen kwamen in een vuistgevecht met de filmer. 

En laten we in deze de homospreekkoren in Spakenburg bij een voetbalwedstrijd niet vergeten. Het is al enige tijd aan de gang, de haat naar de regenbooggemeenschap gevoed door extreem rechts en conservatief Nederland. Die, als de daders een migratieachtergrond hebben, het ineens hebben over 'onze homo's', maar nu het hun laaggeletterde primair vanuit de onderbuik reagerende achterban betreft is het oorverdovend stil uit die hoek. 

De weldenkende mens veroordeeld deze agressie tegen de regenbooggemeenschap vanzelfsprekend, maar de niet zo scherpe mesjes uit de extreem rechtse hoek ventileren, niet gehinderd door enige kennis van zaken, hun onderbuikdiarree onder deze berichten. Nu zullen de meeste van hen affectief verwaarloosde zolderkamerrukkertjes zijn, maar toch, als je als jong mens aan het onderzoeken bent wie of wat je nu eigenlijk bent, zit je in een hele kwetsbare fase en als je dan leest wat chronisch boze mensen ervan vinden, besef je nog niet dat het een kleine maar hardnekkige luide groep is, en trek je het je aan en durf je nog minder jezelf te zijn.

Ik heb eens bekeken naar wat het voor mensen het zijn. Generaliseren is niet goed, maar de meeste zijn, zoals ik al eerder opmerkte, chronisch boos, zijn veelal aanhanger van de extreem rechtse kant van het politieke spectrum, zijn dienovereenkomstig tegen buitenlanders, er was zelfs iemand die mensen van kleur in reclames en series turft (leest u die laatste zin gerust nog eens over), begrijpen de Russische inval in Oekraïne wel, hebben grote problemen met de lentekriebelslessen op school, en laten meteen zien waarom het zo goed is dat die er zijn en dat zij die zelf node gemist hebben in hun reacties op de regenbooggemeenschap. Zij zetten transgenders, dragqueens, homoseksualiteit en zelfs pedofilie op één lijn. Voor hen is dat allemaal één pot nat. Het woord gedram is veelgebruikt, zij vinden de gelijke rechten waar andere voor strijden gedram. Zelf merken zij er niets van, geen van hun rechten wordt aangetast, anderen willen alleen dezelfde rechten.

De noodklok mag wat mij betreft wel geluid worden inzake acceptatie van de regenbooggemeenschap, het lijkt wel of we achteruit gaan in plaats van vooruit en dat moet te allen tijde worden bestreden. En dat dient heel breed te worden aangepakt, van mensen met een migratieachtergrond die ervoor kiezen in Nederland te wonen, zij willen zelf namelijk ook niet gediscrimineerd worden, tot voetbalhooligans, de regenbooggemeenschap is er in al zijn vormen en kleuren en er is voor iedereen plaats. 

Jij hoeft het niet te begrijpen dat iemand geboren als man of vrouw zich toch niet zo voelt, dat iemand op hetzelfde geslacht valt of dat er mensen zijn die zich juist helemaal niet willen genderlabelen. Ik begrijp ook heel veel mensen niet, waarom nemen mensen in godsnaam kinderen? Waarom willen mensen unbedingt trouwen? Hoezo kun je pas gelukkig zijn als je een relatie hebt? Waarom vind je dat je elke dag vlees moet eten? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar door de getrouwde vleesetende kinderwensende mensen gewoon te accepteren zoals ze zijn en God op mijn blote knieën te danken dat ik dat allemaal niet hoef is iedereen gelukkig met hoe hij/zij/hen wil leven. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten