woensdag 31 mei 2023

Her-boycotten

Ik zag dat men bij HEMA sinds kort pride tompouces kan bestellen, de bekende tompouce van de firma, maar in plaats van de bovenlaag van roze fondant is deze nu gedecoreerd met de LHBTI+ vlag. Daarnaast gaat de opbrengst ervan naar COC Nederland. Wat een leuk, kleurrijk en sympathiek idee! Maar u begrijpt, de kleine maar luide groep boosmenschen heeft alweer van zich laten horen. Het is de groep die 'deugen' als het meest verachtelijke zien. Zij zijn boos op de lucht, waren pas echt in hun element tijdens de pandemie, waarbij ze vooral tegen waren. Tegen wat? Tegen alles, vaccinatie, maatregelen, de bewindvoerders, nu alles weer gewoon is blijven ze er maar in hangen onder het mom 'opdat we niet vergeten' worden zo nu en dan zaken uit die voor iedereen bijzondere tijd weer eens naar voren gehaald om zich er nog maar weer eens over op te winden. Het geeft hen bestaansrecht.

Het zijn nagenoeg dezelfde mensen die in niet mis te verstane bewoordingen zich keren tegen LHBTI+'ers, migranten in het algemeen en vluchtelingen in het bijzonder, de huidige voltallige regering en met name Sigrid Kaag van D66 omdat de vrouw welbespraakt is en volledige zinnen achtereen kan formuleren wat in hun eigen kringen nauwelijks voorkomt. Een boos berichtje van drie zinnen zit vaak vol met taal- en stijlfouten. Zij zien in Geert Wilders, Thierry Baudet en Caroline (Kèro'lai'n) van der Plas en nog wat peopletjes aan de extreem rechter kant van het politieke spectrum hun spirituele leiders. Vinden die Vladimir Poetin zo gek nog niet en hebben het regime in Hongarije als voorbeeld hoe zij het graag zouden zien. Nee, niet de felste lampjes uit de doos, net wat u zegt.

Om terug te komen op de gebakjes bij HEMA, die winkel gaan ze nu boycotten, daar komen ze nóóit meer! O zo! Want het wordt ze door de strot geduwd. Die tompouces? Nee, het feit dat er nu een kleurrijk dakje op ligt van de pridevlag. Dat deugt hen teveel, dat LHBTI+'ers er zijn vinden ze al niet bie (pun intended), maar dat deze mensen nu dezelfde rechten willen als zij, gaat ze veel te ver. Niet dat er ook maar iets van hun rechten wordt afgenomen, maar het moet allemaal niet te zichtbaar zijn, straks zijn het nog net mensen!

Maar deze lieverds kwamen, volgens eigen zeggen, al heel lang niet meer bij HEMA. Toen jaren geleden werd besloten om Zwarte Piet uit het winkelbeeld te halen, zouden ze al nooit meer een voet in HEMA zetten. Dat nu geen enkele winkel dat meer doet zou betekenen dat ze nergens meer kunnen winkelen, en dat is lastig want het zijn ook de mensen die maniakaal contant willen betalen en dat kan alleen maar in fysieke winkels. Maar ook toen HEMA moslima's, transgenders en mensen van kleur in hun folders afbeeldden riepen ze dat ze het warenhuis gingen boycotten. Zo ook toen er genderneutrale kinderkleding kwam, ze kunnen zelf blijkbaar geen leuke kleding voor hun kinderen vinden als niet duidelijk wordt aangegeven of het voor een jongen of een meisje is, ook toen er een veganrookworst in het assortiment werd opgenomen schoot het meteen door hun aorta om het nog maar niet te hebben over hoofddoekjes in de vakken. 

En nu her-boycotten ze maar weer eens vanwege een tompouce waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dat is dubbel deugen in een land waar ze al 'niks meer mogen zeggen'. Toch zijn ze niet van plan om te emigreren naar landen waar ze het vanaf hier zo goed vinden gaan, omdat als ze daar zeggen wat ze hier zeggen wat ze volgens hen niet mogen zeggen zonder omhaal worden opgepakt, in elkaar geslagen, of op miraculeuze wijze verdwijnen. Nee, ze blijven lekker hier dagelijks boos zijn en ze komen ook gewoon nog steeds bij HEMA, al is het alleen maar voor het €2,- ontbijtje. Ze her-boycotten enkel op de socials.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten