maandag 21 april 2025

Hoftrammm/Foodporn

Vandaag, 21 april, is het de Internationale Dag van de Creativiteit. Uitgeroepen door de Verenigde Naties is deze dag bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van creativiteit voor menselijke groei. Dat draait specifiek ook om de creatieve economie: kunstenaars, schrijvers, filmmakers, etc. Zij zijn een belangrijk deel van de wereldeconomie en de menselijke ontwikkeling.

Velen vroegen het zich af; zou ik ook dit jaar met Pasen weer gaan dineren met vrienden en onderwijl een rondrit door Den Haag maken met de Hoftrammm in Den Haag. En het antwoord is: jazeker wel! De reis naar vrienden Remco en Pieter in Rijswijk moest goed worden voorbereid, want de gebruikelijke manier via station Blaak kon niet, vanwege werkzaamheden aan het spoor. Voor geen kleintje vervaard, u kent me, dacht ik dan met de metro naar Schiedam te gaan en daar op de trein te stappen, maar nee, ook aan het metronetwerk werd gewerkt. Maar u kent het spreekwoord, vele wegen leiden naar Rijswijk en dus ben ik via Rotterdam Centraal gegaan, en dat was prima te doen. 

Ik kwam op de afgesproken tijd aan en Rob was al gearriveerd, we gingen gezamenlijk aan de koffie met paasstol. Na een uurtje gingen we richting de opstapplaats van de Hoftrammm in Voorburg. Het leuke was dat er weer een hele andere route werd gereden dan voorgaande jaren, maar Scheveningen werd natuurlijk wel aangedaan waar ik ook nu weer mijn jaarlijkse inzinking kreeg omdat het er zo afzichtelijk is met die spuuglelijke gebouwen. In mijn jeugd....nou ja u weet. Jaren tachtig/negentig bouw zal niet de geschiedenis ingaan als een hoogstandje van de architectuur. Maar gelukkig zijn er nog steeds prachtige wijken in Den Haag waar de oude glorie nog heerst en men is gelukkig steeds meer ervan overtuigd dat veel behouden moet blijven. 

Het was echt weer een feest om mee te maken met elkaar, voor Rob was het de eerste keer en hij vond het ook een geweldig leuke ervaring. Hij had het non alcoholische arrangement, en wij alcoholici zagen wat een leuke versierde drankjes gecomplementeerd met allerlei extraatjes hij geserveerd kreeg. Jaloersmakend! Naast ons zat een jong stel waarvan de dame zwanger was en zij kreeg van de Hoftrammm een cadeautje, een rompertje met het Hoftrammlogo erop, hoe leuk en lief is dat?!

Dan kom ik nu aan het foodporngedeelte van het verhaal, want u bent natuurlijk razend benieuwd wat we deze keer geserveerd hebben gekregen. Op deze volgorde ziet u ook de foto's (iets meer dan gebruikelijk) hieronder staan van de prachtige en heerlijke gerechten. Ik denk dat we volgend jaar, als God het wil, één van de Paasdagen gewoon weer zo'n culinaire rit door Den Haag gaan maken. 

  • Welcome: Hapjesabri met een ton-sur-ton van tomaat en daarna een zalmmousse met gemarineerde witte koolsalade en huisgemaakte augurk (foto's 1 en 2)
  • Starter: Ham-asperge rouleau met patémousse en hartige watermeloenvla. Een trammeziniring, met gemarineerde watermeloen en asperge (foto 3)
  • Entree: Lentesoep met dungesneden entrecote gevuld met een garnituur van knolselderij gegarneerd met lente ui. En we konden weer net als vorige keer smaakhameren. Met een klein houten hamertje een soort kaaschipje in een reepje in een zakje tot stukjes slaan en door de soep mengen. (foto 4)
  • Maincourse: Hoender in een tartelette met truffelduchphine, pompoen, haricots verts en koolraap. (foto 5)
  • Dessert: Combinatie van chocolade en aarbei; brownie met aardbeienroom, yoghurtaardbeienbavarois, een geglazuurde aardbei en gemengd fruit. (foto 6)
  • Koffie: geen koffie-koffie, maar een spuit met iets koffieachtigs, Haagse hopjes likeur en een eigengemaakt Haags hopje, noodgedwongen omdat de fabriek die dat sinds jaar en dag maakte ermee is opgehouden. (foto 7)
Dit alles natuurlijk rijkelijk voorzien van diverse wijnen. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten