zaterdag 8 april 2023

Herinnert U zich deze nog? #215


 LUV'
'MY MAN'
1977
Aantal weken: 4
Hoogste positie: 12


 Als het clipje niet te zien is klik hier.

Luv' zult u zich ongetwijfeld herinneren, is het niet van de hits dan wel van het rollebollend over straat gaan vanwege allerlei roddels, ruzies en verwijten. Het eerste wat mensen doen bij de naam Luv' is met de handjes in de lucht het choreografietje imiteren van hun grote hit 'You're The Greatest Lover', 'shananananananana, shanananananana', u weet toch. Dat was hun hun vierde single. Dit 'My Man' was hun eerste plaatje. 

Hans van Hemert had Silver Convention gezien en gehoord en vond dat hij dat ook wel kon, en zo bracht hij Patty Brard, Marga Scheide en José van de Wijdeven samen. Grappig om te zien dat het allemaal niet te veel mocht kosten, de rode-roze pakjes waren klaarblijkelijk de enige bühnepakjes die ze hadden van het singlehoesje tot tv-optredens, dát werd er gedragen. Verder laat de choreografie ook wel wat te wensen over. Maar toch werd het singletje een bescheiden hit in Nederland en België. 

Het liedje gaat over een man die bij het spoor werkt en daar in een schermutseling de dood vindt. Wiens man het is, is wat onduidelijk, Marga en José zingen er om beurten over en ook Patty roept dat ze zo heel erg verliefd waren. Ook lijken ze niet heel erg in rouw, want ze brengen het opgewekt en lachend. 

Het nummer kwam op een vrij ongelukkig moment in de tip- en hitparade, precies toen van 23 mei tot 11 juni 1977 de treinkaping plaatsvond bij De Punt. Een gebeurtenis die het hele land in z'n greep hield. 

Bij de derde single 'U O Me' was de naam van Luv' gevestigd en kwamen hit na hit zowel in Nederland als ver daarbuiten. Tot het gekrakeel begon, er met plaatsvervangsters werd gewerkt, er weer een aantal reünies kwamen, er weer gedoe kwam, etc., etc.. Maar hier in dit clipje is het allemaal nog koek en ei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten