woensdag 5 april 2023

Treinongeluk

Wat een afschuwelijk treinongeluk bij Voorschoten waarbij een goederentrein op een bouwkraan botste en een passagierstrein op de brokstukken daarvan. De bestuurder van het kraanvoertuig, een man van 65 jaar, kwam daarbij om het leven. Van de passagiers en het personeel van de treinen zijn negentien mensen opgenomen in het ziekenhuis, drie van hen liggen op de intensive care. De overige gewonden konden ter plekke worden behandeld.

Het ongeluk gebeurde rond half vier in de nacht, dat tijdstip zorgde voor een chaotische situatie, men moest over een sloot om bij de wrakstukken te komen. Mensen in de buurt opgeschrikt door de klap hebben zo'n dertig mensen uit de treinen in hun huis opgevangen en een in de buurt wonende huisarts heeft eerste hulp kunnen verlenen. 

De mensen die er goed vanaf zijn gekomen werden met een bus naar Den Haag gebracht en vanaf daar moesten ze het zelf weer uitzoeken. Ik snap de hectiek van de ramp, maar dat had wellicht iets beter gekund. Net een traumatische ervaring beleefd en dan weer een andere trein in stappen om uiteindelijk thuis te geraken. Maar Slachtofferhulp Nederland staat natuurlijk wel klaar voor alle betrokkenen.

Het is een lijn die voor mij als randstadbewoner niet onbekend is. Op weg naar Leiden of Amsterdam ben ik er, al dan niet samen met vrienden, talloze malen langs gegaan. Een nee, het gaat niet om mij, maar dit schiet toch wel even door je hoofd als je zo'n verschrikkelijk bericht hoort. 

Ik wens de familie en bekenden van de overleden man heel veel sterkte, en veel beterschap voor de gewonden in het ziekenhuis. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten