zondag 30 april 2023

Tien jaar geleden

Het is vandaag tien jaar geleden dat Willem-Alexander koning werd en ik weet nog precies wat we die dag gedaan hebben: 

Toen koningin Beatrix aankondigde op 30 april afstand te willen doen van de troon, besloot ik direct om dat bij mijn moeder te gaan kijken, ik vind zo'n gebeurtenis er echt een moment voor, precies zoals ik Herman van Veen hoorde vertellen dat ook hij op zo'n dag aan zijn ouders moest denken, bovendien is voor mijn moeder koning Willem-Alexander de vierde vorst die ze meemaakt. En ook moest ik aan mijn vader denken die je gerust koningsgezind kon noemen, maar die deze dag helaas niet meer mee kan maken.

Toen vrienden Chris en Rick vroegen wat ik zou gaan doen en ik ze het vertelde zeiden ze: "Dat vinden wij ook leuk om het te gaan zien bij je moeder" Mijn moeder op haar beurt vond het weer geweldig dat jonge mensen deze bijzondere dag met haar als gevorderde bejaarde wilden doorbrengen.

excerpt uit de blog van 1 mei 2013

Vorige week heb ik het er nog met Rick en Chris over gehad en we hebben afgesproken dat als over tientallen jaren Willem-Alexander zijn ambt overdraagt aan zijn dochter Amalia, wij dat weer gezamenlijk gaan bekijken. Daar zitten natuurlijk heel wat mitsen en maren aan, ik ben op leeftijd en wie weet ben ik er dan niet eens meer, in dat geval proosten ze met het oranjebittertje ook maar namens mij. Wellicht is het koningshuis tegen die tijd wel afgeschaft of heeft Moeder Natuur haar strijd tegen de mensheid wel gewonnen en zijn we er geen van allen meer, dan is er ook geen land meer om koningin van te worden. Ik wil maar aangeven dat in deze verwarrende tijden niets zeker is, vooral niet op zo'n lange termijn. Maar het idee is alleraardigst, vindt u niet? 

Om er maar alvast een voorschot op te nemen werd er gisteravond vrij organisch en spontaan besloten om vandaag samen een wijntje te gaan drinken met wat lekkers bij Tanah Lot, het tuintje van Talitha. Vieren we tien jaar koningschap op de oude en toch nog steeds vertrouwde Koninginnedag. Hef ik ook even het glas naar boven, naar mama, die er tien jaar geleden bij was.  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten