dinsdag 18 april 2023

Liefde versus haat

In het door mij graag bezochte LantaarnVenster in Rotterdam was er afgelopen zondag een voorleesmiddag georganiseerd waarbij twee dragqueens kinderen zouden gaan voorlezen. De neonazistische organisatie Voorpost, de JFvD (jongerentak van het Forum voor Democratie) en Stichting de Roze Leeuw, die zegt op te komen voor de regenbooggemeenschap, maar in deze is zeggen heel anders dan het ook daadwerkelijk doen, kondigden aan om bij LantaarnVenster te gaan demonstreren, want het voorlezen aan kinderen door dragqueens, wat trouwens al jaren gebeurt, zien zij als het 'seksualiseren van kinderen'. Het is niet zo dat de queens halfnaakt het ene na het andere pornoboekje voorlezen, maar dat had u, als weldenkend mens, natuurlijk ook wel begrepen. Zo niet alles wat extreem rechts is, niet door enige kennis gehinderd, zoals ik al eerder heb vermeld, gooien ze travestie, drag, trans en ook pedofilie op één hoop en koppelen er zelf constant seksualiteit en kinderen aan. 

Vanzelfsprekend liet ook de regenbooggemeenschap zich niet onbetuigd en kwam er een tegendemonstratie. Het meest hilarische was wel dat LantaarnVenster het voorleesmoment naar voren had geschoven dus toen de demonstranten aankwamen was het allemaal al voorbij en hadden de kinderen en hun ouders een leuke ochtend gehad. Ma'MaQueen, die samen met Xtra Xceptit had voorgelezen vertelt dat het een geweldige ochtend is geweest, we hebben voorgelezen, de kinderen aten chips, schminkten en speelden verstoppertje, de glitters vlogen door de zaal. De organisatie had het evenement verplaatst zodat de kinderen niet al die boze mensen hoefden te zien.

Voorpost, gekleed in zwart en grijs, heeft prinsenvlaggen meegenomen, in de dertiger jaren gebruikt door de NSB en de mannen roepen 'Pedofielen!' naar de kleurrijke groep die vele malen groter is en de regenbooggemeenschap als ook de voorleesmiddag steunen en terug scanderen 'Share love, not hate!' De melkmuilen van JFvD hebben spandoeken bij zich waar het in principe strafbare 'LHBT = grooming', want collectief benoemd, op staat. Uiteindelijk komen Ma'MaQueen en Xtra Xceptit hand in hand met hun armen in de lucht naar buiten. Er wordt een ei naar hen gegooid die kapot valt op de straat. Ze worden toegejuicht door de kleurrijke groep en knuffelen met de mensen die hen en hart onder de riem willen steken. "Sommigen zijn helemaal uit Friesland gekomen" zegt Xtra. 

Maar hier is het waar het eigenlijk om gaat:
De 7 jarige Ivo die samen met zijn vader nog wat aan het drinken is bij LantaarnVenster zegt: "Het was gezellig. Ze lazen goed voor. Het was gewoon leuk."

Ma'MaQueen en Xtra Xceptit na het voorlezen. 

Ma'MaQueen aan het voorlezen. 

De tegenstanders.

De voorstanders. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten