vrijdag 28 april 2023

Koningsdag 2023

Zoals u van mij weet zal ik nooit de drukte opzoeken, Koningsdag is daar geen uitzondering op, dus ook als de Majesteit in de buurt langskomt met zijn familie is er geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om naar de stad te gaan. In plaats daarvan hadden we afgesproken met vrienden bij het tuinhuisje Tanah Lot van Talitha. 

Het weer bleek tegen alle verwachtingen in mooi te zijn, dus toen ik aankwam was Talitha net bezig om de loungeset buiten te zetten, voor het eerst. Parasols opgezet, want in de volle zon zitten daar doen we niet meer aan. Pieter en Remco waren in charge van de oranjetompouces en die taak hadden zij serieus genomen, ze waren overheerlijk. Koffie, tompouces en oranjebubbels en voor het eerst dit jaar buiten, dit alles natuurlijk ter ere van Zijne Majesteit. Onderwijl lekker bij kunnen kletsen en langzaam overgegaan op wat hartig vingervoedsel. 

In de namiddag hebben we even een wandeling over het complex gemaakt, dat hadden we nog niet eerder gedaan. Dat was een vrij opmerkelijke, zelfs zo hier en daar schokkende, ervaring. Er zijn huisjes en tuinen bij waarvan je je afvraagt of de eigenaren nog wel weten dat ze ergens een tuinhuisje hebben staan. Er was zelfs één tuintje bij, onttrokken aan het zicht met een door klimop overwoekerde ingang waar sinds jaar en dag geen mens meer doorheen is geweest. Wie weet wát er aan het zicht onttrokken wordt? Ik krijg er heel akelige denkbeelden bij. Unaniem kwamen we tot de slotsom dat Tanah Lot aan de goede kant van het complex ligt en dat het bestuur niet een steekje maar een heel breiwerk heeft laten vallen in hun taken om het allemaal onder controle te houden. Binnenkort neemt de gemeente het over en ik denk dat dat geen moment te vroeg is. 

Wij hebben een heerlijke dag gehad en naar ik begrepen heb de koninklijken in het Rotterdamse ook.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten