maandag 10 april 2023

Eerste paasdag

Zoals was te lezen in het blogje van 5 februari hadden Talitha, Remco, Pieter en ik bedacht om op eerste paasdag te gaan dineren in de Hoftrammm. Ik had u beloofd om er t.z.t. een blogje over te schrijven, en dat is dus nu. Omdat er een wijnarrangement bij zat leek het Talitha verstandig om met het openbaar vervoer te gaan. Ik had het uitgezocht en het is allemaal heel smooth gegaan. Met de metro en trein naar Rijswijk om aldaar op bus 23 over te stappen naar station Voorburg waar we aan boord konden gaan van de Hoftrammm. Ik ben te lang uit Den Haag en omstreken weg, dat bleek wel toen we ontdekten dat bus 23 niet meer stopt waar ie altijd stopte bij station Rijswijk, maar ik heb nog genoeg knowhow dat ik wist waar we dan heen moesten en het was lekker weer dus no sweat. Om er na twee haltes achter te komen dat de bus nu aan de ándere kant van het station stopt. Een leermoment.

Bij station Voorburg even zoeken, maar al snel hadden we het opstappunt en Remco en Pieter gevonden. We werden hartelijk welkom geheten en vanaf het eerste moment was het werkelijk een feest om dit mee te maken. De mensen die de bediening deden waren zo leuk en ter zake kundig, de wijntjes waren fantastisch en complementeerden de gerechten subliem, en over het zeven gangen diner, bestaande uit een welkomshapje, starter, entree, twee maincourses en twee desserts, raak ik voorlopig nog niet uitgepraat. U zult begrijpen dat het exquise kleine gerechten waren en geen eten tot je ploft maaltijden, als dat uw ding is, dan is de Hoftrammm niet iets voor u. Wij hebben er intens van genoten, van de zorg waarmee het allemaal bereid is en de oogstrelende wijze hoe het wordt geserveerd.

Daarnaast rijdt de tram door Den Haag, als geboren Hagenaar is dat natuurlijk een ongekend cadeau, maar ook als u de stad niet kent is het een machtig mooie ervaring, de tram rijdt langs vele markante punten van de stad. Het Binnenhof, de binnenstad, Scheveningen, het Vredespaleis, de prachtige architectuur, te veel om op te noemen, En omdat ik de eerste zesentwintig jaar van mijn leven er heb doorgebracht was het voor mij een reis door de tijd, er kwamen zoveel herinneringen boven van eerste kussen tot waar familieleden gewoond hebben en van de Haagse Markt waar we iedere vakantie wel een dag heen gingen tot De Lus bij het Scheveningse strand waar ik me nog uit zie stappen met mijn vader. Op een gegeven moment riep ik uit: 'Ga ik dood?', omdat het wel een terugblik op mijn bestaan leek. Het was een heerlijke ervaring met leuke, lieve mensen onder het genot van spijzen en dranken. 

U zult na deze lofzang begrijpen dat ik een ieder aanraad om bij gelegenheid ook deze ervaring op te doen. Hier op de site van Hoftrammm kunt u er alles over lezen. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten