donderdag 13 april 2023

Hoop

Afgelopen dinsdagavond waren Talitha en ik uitgenodigd om een voorstelling bij te wonen die vriend Rick geregisseerd heeft. Van te voren hebben we samen met Chris een hapje gegeten in het in Rotterdam zeer bekende Wester Paviljoen, daarvandaan was het maar een klein stukje lopen naar de locatie waar de voorstelling gespeeld werd. We werden hartelijk ontvangen met koffie en thee en ik vind creatieve mensen, uitzonderingen daargelaten, sowieso fijne mensen om tussen te verkeren. We waren gezellig met elkaar aan het kletsen. Daarnaast was de locatie ook een atelier, zodat we ook wat kunstwerken konden bewonderen. Rick zagen we drukdoende met de voorbereidingen zo nu en dan even verschijnen.

Om acht uur begon de voorstelling. Rick was geïnspireerd geraakt door de tekst 'Een Fantastische Ruïne' van Els Ingeborg Smits. Rick maakt geen doorsnee theater, ook nu heeft hij een element uit het verhaal gehaald en is daar op door gaan borduren. Het element was 'hoop', hoe vind je het? Hoe vergaar je het? hoe verlies je het? Spelers Gil, Jennifer, Kim, Suzanne en Yuri zagen we ieder hun eigen zoektocht naar hoop en wat daar allemaal bij komt kijken. Er was natuurlijk spel, maar ook muziek, zowel live als op de band en er werden sfeerbeelden geprojecteerd. Ik herkende er Ricks signatuur in, als publiek word je aan het nadenken gezet, en soms moet je het gewoon ook over je heen laten komen. 

Bij de nazit was er wijn en konden we fijn napraten met elkaar, Rick en de spelers. Omdat het op kleine schaal is, is de sfeer heel gemoedelijk en heb ik zelfs nog geholpen bij het opruimen zodat het atelier weer gebruiksklaar zou zijn voor de kunstenaars. Het was een leuke avond en Rick kan trots zijn op het resultaat. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten