zondag 6 november 2011

De eerste lootjes

Voor ik er erg in had was ik gerekruteerd om op 3 december aanstaande met een groep vrienden aan een sinterklaasviering deel te nemen. En na jaren niets aan dit volksfeest gedaan te hebben leek me het wel weer eens leuk!
Moest je in het pre-wwwtijdperk dan nog regelen dat iedereen bij elkaar kon komen om lootjes te trekken, nu kan deze handeling worden verricht zonder een stap de deur uit te zetten. In dit geval heel handig omdat de groep verspreid is over het land.

In mijn mailbox kreeg ik een berichtje van lootjestrekken.nl  onder de naam G.E.K.A.F.T. (nee geen T.A.F.K.A.P., maar de beginletters van de namen uit de groep) waar ik me moest aanmelden en ook een verlanglijstje kon invullen. Als iedereen uit de groep dat gedaan heeft (ik was de laatste en groepslid T. herinnerde mij eraan het niet te vergeten) dan worden de lootjes verdeeld en krijg je in je mailbox de persoon voor wie jij dit jaar Sint Nicolaas bent.

En dan begint het, de eerste lootjes die in dit geval zwaarder wegen dan de laatste, onder de dagelijkse werkzaamheden komen er dichtelijke volzinnen in me op die ik dan even wegzet tot er op een gegeven moment in mijn hoofd zich een geheel gaat vormen en ik het daadwerkelijk ga uitwerken, dat zijn dan de laatste lootjes en die gaan eigenlijk vanzelf.

Maar nu zit ik nog in de eerste fase, en nee, wiens lootje mij ten deel is gevallen kan ik helaas niet meedelen. Sint Nicolaas is fan van m'n blog en is een echte yenta zodat dan binnen no time bekend is wie het is en dat kan natuurlijk de bedoeling niet zijn.

1 opmerking:

  1. Ja, het blijkt dat Sinterklaas ook met de moderne tijden meegaat! Virtueel lootjes trekken, wie had dat in mijn jeugd (laaaang geleden) kunnen zeggen?

    BeantwoordenVerwijderen