vrijdag 11 november 2011

De plank mis slaan

Nooit te beroerd om met wat dan ook in het nieuws te komen heeft "Prins" Frédéric von Anhalt, de man van de Hongaars-Amerikaanse actrice Zsa Zsa Gabor aangekondigd een boek te willen schrijven over de beroemde familie van zijn vrouw, haar zussen Magda en Eva en moeder Jolie. Hun leven in Hongarije, de aankomst in Amerika en het moet vooral, en dat is Frédéric wel toevertrouwt, een 'Tell-all'- boek worden. Geen taboes.

De lieverd vergeet alleen dat er al zo'n boek is, in 1985 is het boek "Such devoted sisters: Those fabulous Gabors" geschreven door Peter H.Brown uitgekomen.
Daarin wordt uitgebreid stilgestaan bij de kinderjaren van de zussen, Hoe Eva als eerste naar Amerika ging en later Zsa Zsa zich bij haar voegde, hoe Jolie en Magda uiteindelijk uit Nazi-Hongarije zijn gevlucht vanwege hun (half)Joodse afkomst.
Het boek geeft een goed inzicht over hoe de Gaborfamilie zich vanaf hun aankomst hebben gemanifesteerd als de glamoureuze diva's op een wijze die voor die tijd ongekend was.
Het is een goed gedocumenteerd boek, zonder ranzigheden.

Frédéric komt in dat boek niet voor omdat hij pas in 1986 met Zsa Zsa is getrouwd, en ik denk dat daar de schoen wringt voor deze publiciteitgeile bewuste man. Hoewel ik het erg leuk zou vinden om een soort 'herziene' uitgave over het leven van de Gabors met een update van wat er zich na 1985 heeft afgespeeld te lezen, zit ik niet te wachten op de openhartigheden van de "prins".

v.l.n.r. Magda, Zsa Zsa en Eva

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij heeft deze 'prins' een avondje met de familie Jackson rond de tafel gezeten..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en ja het brengt weer wat centjes in het laatje heee

    BeantwoordenVerwijderen