donderdag 10 november 2011

De nieuwe tijd net wat u zegt

Deze zin uit het nostalgische lied "Het Dorp" van Wim Sonneveld, daar denk ik geregeld aan, als er weer eens iets nieuws en/of hips door de strot wordt geduwd.

Deze keer zal ik ook maar overstag gaan omdat het er uiteindelijk op uit gaat draaien dat je 'moehoet'.
Ik heb het over de OV-Chip kaart van de NS. Als reiziger van de Rotterdamse metro is het gebruik van de RET-chip kaart mij al vertrouwd. De NS Chip kaart heb ondanks de herhaaldelijke post en emails die ik als voordeelurenabonnementhouder heb mogen ontvangen nog niet geactiveerd.

Het idee van het systeem is dat je landelijk met 1 kaart in al het openbaar vervoer kan reizen.
Dat is (nog) niet zo. Het schijnt wel in de planning te liggen. Omdat ik geen zin heb om uit te gaan zoeken waar wel en niet wilde ik daarop wachten.

Maar nu ik binnen 1 week tijd moeite had om een ouderwetsch papieren kaartje te kopen en ik vandaag weer zo'n email ontving om m'n kaart te gaan activeren, ga ik dat dan maar doen.

De 1e keer werd mijn giropas als niet geschikt bevonden door 2 automaten op het perron Blaak, naar een ander perron gegaan, daar werd m'n pas een soort van opgegeten en net toen de lichte paniek toesloeg weer uitgespuugd en kon ik er, de goden zij dank, toch mee betalen.

Later die week kwam ik weer aan op hetzelfde perron Blaak en waren de automaten weg, wel stonden er de paaltjes waar je dus kan chippen. De automaten waren ineens verhuisd naar buiten, gelukkig had ik de tijd ruim genomen en kon ik m'n trein halen.

Altijd denkend in complottheorieën, verdenk ik de NS er van dat ze die automaten expres betaalkaarten niet laten accepteren zodat je er als argeloze reiziger kriegel van wordt en dan die chipkaart neemt.

Okay, ik geef me gewonnen.

1 opmerking:

  1. als je woensdag hier bent leg het mij dan even uit ik reis wel nooit maar ja moet wel eens richting den haag he en ik ben zo n kluns vat electronis gedoe dat woord een ramp als ik alleen moet heeeeeeeeee al die nieuwigheid pffffffffff

    BeantwoordenVerwijderen