woensdag 28 maart 2012

Herinnert U zich deze nog? #1


CARL DOUGLAS
"KUNG FU FIGHTING"
1974
Aantal weken: 13
Hoogste positie: 1





Dit was het eerste singletje wat ik zelf heb gekocht. Kung Fu was een rage, er was een serie op TV en bij Top Pop zagen we Carl Douglas, iedereen op school had het er over.

Oorspronkelijk was het nummer slechts bedoeld als B-kant. Na 2 uur er over gedaan te hebben om de A-kant op te nemen, werd "Kung Fu Fighting" in de laatste 10 minuten studiotijd opgenomen in twee takes. Producer Biddu Appaiah herinnert zich nog dat het slechts om de B-kant ging en ze dus helemaal opgingen in de 'huh's en hah's, want wie luisterde er nou naar de B-kant? Robin Blanchflower van Pye-records hoorde beide nummers en wilde dat "Kung Fu Fighting" de A-kant werd. Een goede keus, na een langzame start werd het een wereldhit met 11 miljoen verkochte exemplaren.

Voor Carl Douglas overschaduwde deze hit de rest van zijn carrière, zijn volgende nummers konden nooit meer dat succes behalen. Carl is nu 69 en woont in Hamburg en runt een uitgeverij van films, documentaires en reclame, Schacht Musik Verlage.

1 opmerking:

  1. Ja, ik ken me die Kung Fu-rage nog wel herinneren. Echter was ik niet zo'n vechtersbaasje. Ik danste liever op het liedje mee. Huh! Hah!

    BeantwoordenVerwijderen