dinsdag 27 maart 2012

Het goede voorbeeld aka Opvoeden

In de krant las ik het bericht dat agenten in Rotterdam een jongen hadden aangesproken die alcohol aan het drinken was in een speeltuin. Hij kon zich niet legitimeren, en in plaats van hem daarvoor te bekeuren gaven de agenten hem de gelegenheid om thuis zijn legitimatie te gaan halen.

Ik vond het mooi om te lezen dat hij terugkwam met zijn beide ouders, ik dacht deze mensen begrijpen het, die weten dat dit een leermoment is voor hun zoon en om de belangrijkheid ervan te onderstrepen gaan ze met hem mee om dit kleine vergrijp toch enig gewicht in de schaal te geven en om eventuele verleidingen voor veel grotere misstappen te voorkomen.

Ik dacht te snel, de ouders maakten beledigende opmerkingen naar de agenten en het kwam zelfs tot een handgemeen waarbij de agenten werden gestompt, gebeten en aan hun haren werden getrokken. Ik had meteen een beeld van dit gezin, iets Tokkieriaans/Flodderachtigs, zeker toen later in het artikel ook nog een grootvader kwam aanzetten die zich ook in het geschil mengde, dit soort families leven namelijk altijd in grote groepen.
De ouders en opa zitten vast.

Deze, ik gebruik de term losjes, mensen moeten meteen uit de ouderlijke macht ontzet en verplicht gesteriliseerd worden.

2 opmerkingen:

  1. ja de mens heid is op zijn retour

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van mij mogen de agenten de wapenstokken vaker gebruiken. Ook stokken met de keuze om (licht) te elektrocuteren!

    BeantwoordenVerwijderen