maandag 11 februari 2013

Celstraf

Ex-collega en Facebookvriendin Sita deelt soms nieuwtjes uit haar geboorteland Suriname, maar wat ze gisteren had geplaatst, dat moest ik even twee keer lezen:

Paramaribo - Het Surinaamse parlement heeft vrijdag een wet goedgekeurd die roken in het openbaar totaal verbiedt. Alleen in de eigen woning of auto mag nog een sigaret worden opgestoken.
Wie toch rookt in het openbaar kan zelfs in de cel belanden, melden Surinaamse media. Minister Michael Blokland van Volksgezondheid is tevreden: "We willen een wet die het beoogde doel bereikt, namelijk Suriname rookvrij krijgen."
De minister kondigde in het parlement een groot afkickprogramma aan, om minstens de helft van de Surinaamse rokers van hun verslaving af te helpen


Laat ik voorop stellen dat ik alles wat een land doet om het roken tegen te gaan toejuich, óók wat in Suriname nu blijkbaar aan de orde is, het verbieden van roken op straat. Iemand die daar vraagtekens bij zet heeft duidelijk nog nooit achter iemand gelopen die rookt of in de walm die een rookverslaafde achterlaat als deze van tegenovergestelde richting komt aanlopen.

Maar celstraf? Dat gaat wel erg ver, zeker in ogenschouw genomen dat dit land door een president wordt geregeerd met een strafblad waar betrokkenheid bij drugstransporten nog één van de minste vergrijpen is.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten