woensdag 20 februari 2013

Divorce

Één van de leukste series van het moment vind ik "Divorce", wat net als "Gooische Vrouwen" is gemaakt naar een idee van Linda de Mol en wat hetzelfde creatieve team kent. Toen ik dat hoorde en dat het verhaal ging over drie gescheiden mannen die in één huis gingen wonen was ik bang dat de mannen net als in "Gooische Vrouwen" als een soort lulletjes rozenwater ten tonele zouden worden gebracht ten gunste van de vrouwen in de serie.

Ik kon het niet meer mis hebben. Het verhaal wordt vanuit de mannen verteld. Die drie mannen gespeeld door Jeroen Spitzenberger (Boudewijn), Waldemar Torenstra (Joris) en Dirk Zeelenberg (David) hebben een echte mannenvriendschap, ze zeggen elkaar keihard de waarheid, maar zijn er ook voor elkaar als dat nodig is. Boudewijn is een notoire vreemdganger, denkt overal en altijd aan sex, maar is eigenlijk dol op zijn bijna ex-vrouw Sophie. Joris is een mooie jongen die dat niet zo door heeft en zoals vrouwen op hem reageren in de serie lijkt overdreven, maar is het niet. Ik heb vrouwen en meisjes vergelijkbaar raar zien doen bij vrienden van me die er heel goed uit zien. Ik vind het vooral hilarisch herkenbaar. David is een man die het zo goed bedoeld, maar het komt niet altijd aan, kan zich vreselijk boos maken en driftig zijn, maar is eigenlijk een lieverd.

Chantal Janzen (Sophie) is de vrouw van Boudewijn en eigenlijk de enige normale vrouw in de serie, zijn vreemdgaan vond ze op een bepaald moment genoeg en heeft hem de deur gewezen, maar ze is nog steeds gek op hem. Katja Herbers (Joyce) is de ex-vriendin van Joris en is echt totaal geschift op het hysterische af en zeer manipulatief. Carly Wijs (Tamar) de bijna ex-vrouw van David is boos op de lucht in het algemeen en op David in het bijzonder. De vechtscheiding waarin hun scheiding ontaard kenmerkt zich door Tamar's hang om er financieel goed uit te springen wat David dan natuurlijk op alle mogelijke manieren dwarsboomt.

Vanzelfsprekend zijn er ook kinderen in het geding en dit alles maakt dat het een serie is met een lach en een traan, maar vooral veel lach om absurde situaties. Er zijn al voorzichtig plannen om een tweede seizoen te maken. Ik zeg ja! Doen!

Katja, Carly, Chantal, Jeroen, Dirk en Waldemar



Geen opmerkingen:

Een reactie posten