donderdag 14 februari 2013

Herinnert U zich deze nog? #27

PARTRIDGE FAMILY
"I THINK I LOVE YOU"
1972
Aantal weken: 13
Hoogste positie: 1







Een toepasselijk liedje uit het verleden voor Valentijnsdag. De Partridge Family was een TV-familie uit de gelijknamige TV-serie welke in Amerika van 1970 t/m 1974 heeft gelopen. In Nederland werd de serie vanaf 1972 uitgezonden, vandaar dat deze uit 1970 afkomstige single hier pas 2 jaar later een hit werd.

Het gaat over een weduwe (Shirley Jones) die met haar 5 kinderen een zanggroep vormt. De oudste zoon wordt gespeeld door David Cassidy, in het echt de stiefzoon van Shirley. In eerste instantie is het een groep studiozangers die de zangpartijen voor hun rekening nemen totdat duidelijk wordt dat David daadwerkelijk kan zingen. Hij zingt de lead vocalen in op de platen terwijl Shirley meezingt met de voornoemde zangers als backingvocalisten. Zij zijn de enige van de acteurs uit de serie die daadwerkelijk op de platen van de Partridge Family zijn te horen.

De serie maakt (tegen wil en dank) een tieneridool van David, hij brengt ook succesvolle soloplaten uit. David maakt nog steeds platen met wisselend succes en heeft ook in diverse musicals gespeeld. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten