zondag 3 februari 2013

Life of Pi

Vriend Harry had bioscoopkaartjes gewonnen, en wij hadden tijdens een eerder bioscoopbezoek previews gezien van "Life of Pi". Nadira wilde ook graag naar die film en Rick en Christian hadden ook bioscoopkaartjes gewonnen, zodat er kaartjes bij elkaar gelegd werden en een Pi-groepsappje werd aangemaakt om tot een datum te komen en die was gisteren.

Nadira en ik gingen een hapje eten, de anderen hadden andere verplichtingen en kwamen daarna naar de bioscoop. Het was een 3D film dus kregen we een bril, het was mijn tweede 3D film, en deze was er aanmerkelijk beter geschikt voor dan de eerste.

Het is een prachtige verfilming van het boek van Yann Martel over de jongen Pi Partel die schipbreuk lijdt en met een Bengaalse tijger, genaamd Richard Parker, in een bootje over de oceaan zwerft. Ik ga hier niets over de film zeggen (spoilers), die moet je gewoon gaan zien.

Suraj Sharma is de 19 jarige acteur die de rol van Pi Patel speelt en het is zijn acteerdebuut, hij vergezelde zijn broer die auditie ging doen voor die rol, maar ze kozen hem. Het was fysiek een zware rol omdat de meeste stunts door hem zelf werden gedaan, daarnaast moest hij gewicht aankomen en afvallen.

Suraj heeft geen enkel moment met een echte tijger in de boot gezeten, hoewel er wel 4 tijgers op de set aanwezig waren, werd er voor 86% gebruik gemaakt van CGI-techniek (computer generated imagery). De overige 14% zijn scènes waar wel echte tijgers voor zijn gebruikt, bijvoorbeeld als Richard Parker in het water is en probeert de boot weer in te komen.

De film is genomineerd voor 11 Oscars waaronder beste film van het jaar. De film heeft al een AVI-award gewonnen voor' Movie of the year'

Opnames in de studio

Scéne foto Suraj Sharma



Suraj Sharma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten