zaterdag 9 februari 2013

Toen en Nu: Bruno Polius

Bruno wie? Bruno Polius. Hij was één van de zangers van het Franse jongenskoor Les Poppys, en hij was de leadzanger op hun grootste hit uit 1971, het anti oorlogslied "Non Non Rien N'a Changé". 
Ook was het Bruno en niet hoofdrolspeler Mehdi El Glaoui die het nummer "L'oiseau" heeft gezongen, het bekende lied uit de TV serie "Belle Et Sébastien". Dat is pas jaren nadien bekend geworden.

Geld heeft Bruno niet aan Les Poppys verdiend, en een rechtzaak die 8 leden van de harde kern van het koor hadden aangespannen in 2009 hebben ze verloren, erger nog ze draaiden voor de proceskosten op.

Aan geld werd in die dagen totaal niet gedacht de ouders en de jongens waren maar wat trots dat ze überhaupt in het koor zaten en zoveel succes hadden. Bruno is nu 54 jaar en treedt nog op en zingt nog steeds zijn grote hit van ruim 40 jaar geleden.






4 opmerkingen:

  1. Hai, ja als grote fan van Les Poppys klopt dit verhaal helemaal, want Bruno heeft het me zelf verteld. L,oiseau is 1 van de mooiste liedjes ooit uitgebracht deze eeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je leuke reactie, en wat tof dat je Bruno hebt gesproken!

      Verwijderen
  2. ik moet morgen een spreekbeurt geven over hem, maar ik heb op verschillende websites gekeken en ik zie nergens of hij een vrouw heeft en hoeveel kinderen en hoe heten ze en hoe oud zijn ze? zouden jullie mij kunnen helpen aub???

    BeantwoordenVerwijderen