woensdag 27 februari 2013

Er is geen bal op de TV....

....maar ik heb wel CD's van Doris Day.
Rechten van muziek zijn doorgaans afgesloten voor 50 jaar, Daardoor wordt er nu veel muziek uit de jaren 50 en begin jaren 60 (her) uitgebracht op CD. Voorzichtigheid bij aanschaf is daarbij geboden, als het heel goedkoop is heb je kans dat je letterlijk de naald in de plaat hoort vallen op de CD inclusief tikjes en kraakjes.

Een uitzondering hierop zijn de uitgaven van het Britse 'Real Gone Music', boxjes met doorgaans 4 CD's waar complete albums op staan en daar waar nodig aangevuld met singles uit die periode, zo heb ik al boxjes van Shirley Bassey en Julie London in mijn bezit en pas 2 boxjes gekocht met daarop in totaal 19 albums van Doris Day. Deel 1 met 11 albums en deel 2 met 8 albums.

"Maar Aidan", zullen mijn trouwe bloglezers nu vragen, "Hoe kunnen er nu 11 albums op 4 CD's worden gezet?" Begin jaren 50 waren er naast de 7-inch releases (singles en EP's) en 12-inch releases (LP's) ook 10-inch releases, een soort mini-LP's met in totaal 8 nummers er op. Daar passen er met gemak 3 van op 1 CD.

Dus als je zoals ik van muziek uit die periode houdt, in deze serie zijn heel veel complete albums van verschillende toonaangevende artiesten uit die tijd uitgebracht (Hun website is helaas 'under construction' nu)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten