vrijdag 14 juni 2013

C'mon a my house

Voor de Oscarwinnende film van dit jaar "Argo" waren er al opnames gemaakt in het huis van Zsa Zsa Gabor, en vanwege de jaren 50/60 uitstraling van haar woning zijn zowel binnen,- als buitenscenes opgenomen voor de film over het leven van de extravagante pianist en entertainer Liberace. "Behind The Candelabra". Gelauwerd acteur Michael Douglas speelt de rol van Liberace.

"Een nicht als een kathedraal", die uitdrukking moet zo ongeveer gelijktijdig in het spraakgebruik zijn opgenomen als het moment dat de carrière van Liberace goed van de grond kwam. Glitterpakken, mantels van bont, protserige sieraden, pruiken, diverse facelifts en lagen make-up. Een zwarte vleugel? Geen denken aan, die moest worden versiert met verschillende glimmende of glazen ornamenten met altijd een goudkleurige kandelaar, vandaar de titel van de film.

De man was duidelijk homoseksueel, maar is dat zijn hele leven blijven ontkennen en heeft zelfs een rechtzaak gewonnen tegen Daily Mirror in 1957 waarin men had geïmpliceerd dat hij gay was. Onder ede heeft hij letterlijk verklaart: 'Zo'n walgelijke manier van leven te verachten'.
In 1987 is hij overleden, naar later bleek aan de gevolgen van aids, nog altijd in de overtuiging dat zijn fans niet wisten dat hij homo was.

Ik heb ooit eens een documentaire gezien over hem en het was diep triest hoe hij dacht iedereen voor de gek te houden, terwijl je vanaf de maan al kon zien hoe de vork in de steel zat. Vanzelfsprekend wil ik deze film ook gaan zien.

Omdat het huis van Zsa Zsa Gabor groot genoeg is hoefden de acteurs niet in trailers, maar konden gewoon logeren in de kamers die niet gebruikt werden voor de film. De bedlegerige Zsa Zsa heeft niet veel van de werkzaamheden gemerkt, behalve toen oude bekende Michael Douglas even een praatje met haar ging maken in zijn Liberace kostuum, wat voor haar heel vreemd moet zijn geweest want ook met Liberace was ze bevriend.
Binnenkort in het theater bij u in de buurt.

Liberace

Michael Douglas als Liberace

Zsa Zsa Gabor & Liberace in 1955

Zsa Zsa Gabor bij haar zwembad

Michael Douglas en Matt Damon als Liberace en zijn lover Scott Thorson
bij het zwembad



2 opmerkingen: