zaterdag 8 juni 2013

Lieve grote broer

"Grote broer houdt je in de gaten". Het acht uur journaal opende ermee alsof het werkelijk nieuws was. Het gebeurt al jaren dat de Verenigde Staten informatie over ons verzamelen via internet. Met de informatie die ze zo vergaren kunnen ze een heel gedetailleerd profiel maken van hoe je je gedraagt en of je een risico bent voor de Amerikaanse veiligheid.

Ik ben er niet verbaasd over, en dat zou niemand moeten zijn, je wéét gewoon dat het gebeurt. Ik heb er alleen zo'n beeld bij dat iemand dat voor zijn/haar werk doet, en dus ook mijn koetjes en kalfjes-blogjes leest. Hoe gaat zoiets?
Is dat iemand die Nederlands leest? Gooit hij/zij het door een vertaalmachine? Vindt hij/zij mijn blogjes leuk? Mag hij/zij er überhaupt iets van vinden als er geen acuut gevaar vanuit dreigt? Is het steeds dezelfde of zijn het er meer? Heb ik een kleine fanbase onder de internetcontroleurs in Amerika? Worden mijn blogjes op speciaal verzoek naar President Obama gestuurd omdat hij ze zo leuk om te lezen vindt?
Het verklaart trouwens wel waarom er vanuit de Verenigde Staten verrassend veel bezoekers van mijn blogje zijn.

Ik wil nu graag eens het woord tot hem/haar richten:

Lieve grote broer (of zus?)
Het zal niet meevallen om alles wat er op het wereld wijde web wordt uitgestort te moeten doornemen op eventuele bedreigingen. Weet dat ik het weet dat je dat voor je dagelijkse brood doet en weet dat ik het heel nobel vind. Hoeveel uur doe je dat per dag? Het kan toch geen achturige werkbesteding zijn, dan wordt je gek. Ik hoop van harte dat je mijn blogjes, al mag het officieel misschien niet, leuk vindt om te lezen over alle dagelijkse dingen van een inwoner van Nederland, je weet wel dat land wat ooit jullie New York uitruilde tegen Suriname, niet ons helderste moment, maar daar gaat het nu niet om.
Omdat je toch alles al van me weet, stuur eens een groet via de jou bekende (internet)adressen van mij. Zou ik heel leuk vinden.

Hartelijke groet uit Nederland


Geen opmerkingen:

Een reactie posten