woensdag 12 juni 2013

Mijlpaal

Eigenlijk was het na ruim 9 weken BodieBoosten, de dag dat ik naar Canada afreisde, al zover, maar omdat Toronto naast aimabele en culturele ook veel culinaire verrassingen bracht, waren er na de reis weer 2 kilootjes bijgekomen.

Maar nu is het dan toch officieel: Ik ben 10 kilo en 15 centimeter minder dan toen ik met BodieBoost begon.  Ik vind dat ik wel even mag stilstaan bij deze mijlpaal om diverse redenen. Niet omdat het nu zo vreselijk knap is dat me dat gelukt is, mede BodieBoosters zullen het met me eens zijn dat het niet veel moeite kost deze andere, bewustere manier van eten te beginnen en vol te houden. Ik wil er bij stilstaan omdat ik me er min of meer bij had neergelegd dat ik nu eenmaal dikker was, sporten niet meer hielp, en ik naar mijn idee toch normaal at.

Mijn wereldbeeld daarover is nu finaal naar een heel ander inzicht gegaan. De mensch in het algemeen en de Westerse in het bijzonder eet helemaal niet zo normaal, en dat is eigenlijk de sleutel tot alles, door Charotte Willems is het duidelijk geworden dat maaltijden overslaan ten einde af te vallen juist helemaal verkeerd is, dat het heel belangrijk is om de combinatie van verschillende producten op elkaar af te stemmen en dat dat helemaal niet ingewikkeld is als je maar logisch nadenkt.

Wel moet je een bepaalde discipline kunnen opbrengen, maar als je jezelf dat al niet waard vindt, kun je er maar beter niet aan beginnen. Ik snap natuurlijk ook wel dat het voor BAers makkelijker in te passen is dan voor mensen met een druk gezin. Maar zwakheid zit in jezelf, als ik geïnteresseerden uitleg wat de BodieBoostmethode inhoud en vertel dat je 2 snoepmomenten per week hebt haken sommige al af, want ze kunnen geen weerstand bieden tegen dikmakende snoeperijen en vinden 2 snoepmomenten te weinig.

Ik was altijd heel sceptisch over diëten, omdat de nadruk heel erg ligt over wat je vooral niet mag, maar bij BodieBoost mag je eigenlijk alles eten, binnen het normale en bewijst dat het dus echt werkt. Negatieve mensen, vaak mensen met een maatje meer, vragen nu steeds op wat misprijzende toon, of ik nu nóg bezig ben en wanneer ik er mee stop. Ik stop er niet mee, omdat het geen dieet is maar een andere manier van eten, heel lekker eten overigens. Ik ga ervan uit dat mijn lichaam op een bepaald moment op het juiste gewicht is en ik dus niet meer afval, maar door deze manier van eten op gewicht blijf.
Dat ik na de culinaire week in Toronto weer ben begonnen met BodieBoost en binnen één week weer op hetzelfde gewicht ben van voor de reis zegt al genoeg denk ik.

Dus ja, ik ga ook uit eten, doe mee op feestjes, kortom heb gewoon een heel leuk leven, maar dan wat slanker dan voorheen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten