zondag 23 juni 2013

Toen en Nu: Olivia Newton-John

Al in 1965 maakte Olivia Newton-John haar eerste film en vanaf 1970 is ze ook actief als zangeres. In 1974 kwam ze uit voor Engeland op het Eurovisie Songfestival met "Long Live Love", een nummer wat ze zelf vreselijk vond. Ze behaalde er een 4e plaats mee.

Ze verhuisde naar Amerika en werd in 1978 wereldberoemd met haar rol van Sandy in de musicalfilm "Grease" . Daarin speelde ze als 30 jarige een schoolmeisje naast de razend populaire John Travolta (toen 24). Haar muzikale carrière kwam toen goed van de grond, maar als actrice heeft ze nooit meer zo'n groot succes gekend als met "Grease".

In 1992 werd bij Olivia borstkanker geconstateerd waar ze volledig van is genezen, in 2005 raakte haar partner Patrick McDermott vermist tijdens een vistripje, momenteel is ze getrouwd met John Easterling.
Olivia is nu 64 jaar en maakt nog steeds platen.

Haar contact met John Travolta is door de jaren heen gebleven, is hij bij een optreden van haar beklimt hij het podium om hun hits uit "Grease" nog maar eens ten gehore te brengen. Vorig jaar hebben ze een Kerst CD opgenomen met medewerking van Barbra Streisand, Kenny G, Tony Bennett en James Taylor. Opbrengsten van het album gaan naar de liefdadigheidsorganisaties van Olivia en John. Naar de Jett Travolta Foundation, genoemd naar John's overleden  zoon Jett die een auto immuunziekte had en naar het Olivia Newton-John Cancer en Welness Centre.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten