zaterdag 22 juni 2013

Marie, pak de koffer in

Dacht ik dat met mijn generatie en de generatie(s) na mij de man/vrouw verhoudingen minder scherp afgebakend waren als daarvoor, lees ik in de krant dat 59% van de mannen hun koffer laten inpakken door hun vrouw. Wat zijn dat voor mannen? En waarom? Welke vrouwen willen een man die niet eens een koffer kan inpakken? Zijn dat dezelfde soort (echt)paren waarvan de vrouw de kleding voor de man koopt ook als hij er zelf niet bij is? Ik dacht dat zulk soort rolverdeling het laatst te bespeuren was bij de generatie van mijn ouders.

3% van de mannen pakt juist de koffer in voor hun vrouw, en ik bedenk me opeens dat mijn eerste verloofde ook geen koffer wilde kon inpakken en dat ik dat dan deed, de oude wonden die zo'n bericht openrijt....nu zou ik niet eens meer aan zo iemand beginnen. Ik ben erg voor zelfredzaamheid.

Maar voordat vrouwen hun terechte verbazing over zulke mannen uiten, hoeveel van hen pakken zelf de boormachine ter hand om een gaatje in de muur te boren in plaats van dat aan hun man over te laten?
Laten we daar eens een procentenonderzoek naar laten doen, en dan zal blijken dat ondanks de verbrande bh's in de jaren 70 door tuinbroekdragende rooie baas-in-eigen-buik-vrouwen er qua rollenpatroon niet veel is veranderd, en dat kan ik dan wel opmerkelijk en raar vinden, maar misschien vinden de mensen die rollenpatronen wel fijn.

Zo'n man die zegt dat 'moeder-de-vrouw' (braak, kots) zijn koffer altijd inpakt omdat hij het volgens haar niet kan en zich er daarom (uit gemakzucht) maar bij neerlegt. Of het onmachtige vrouwtje die met gemaakt kinderstemmetje haar man probeert te bewegen enige doe het zelf klusjes in huis te doen, en in plaats van zelf actie te ondernemen als het haar te lang duurt liever voor het oog van heel de natie haar man voor lul zet bij het programma "Help mijn man is klusser" Nee trut, dat istie niet, anders had ie het wel gedaan.
Mensen, ze blijven een bron van verbazing en vermaak.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten