vrijdag 27 september 2013

Cricus bloedpartij

Het warenhuis V&D in Haarlem werd woensdag opgeschrikt door een dreigtweet waarin een verminderd toerekeningsvatbare dreigde een bloedbad aan te richten in het warenhuis. Vanzelfsprekend worden dit soort tweets door de politie serieus genomen, er kan geen risico genomen worden. Het bedreigde warenhuis alsmede ook een filiaal in de buurt en een La Place vestiging hielden de deuren dicht. Verschillende winkels in de nabije omgeving sloten uit voorzorg ook hun deuren.

Het vermoeden bestaat dat het om een ex-werknemer gaat omdat hij/zij de hashtag 'ontslag' gebruikte in zijn/haar tweet die hij/zij onder de naam Cricus Bloed plaatste. Spelling is dus niet het sterkste punt van deze boze Twitteraar die het ook had over een 'bloedpartij' in plaats van een bloedbad.

Even zo goed haalt zo iemand wel wat overhoop, naast de financiële schade die verschillende bedrijven oplopen en de kosten die gemaakt worden door politie en marechaussee is er natuurlijk de schrik en angst van met name de medewerkers van het bedrijf minstens zo erg.

Licht beïnvloedbaren willen ook wel eens op die manier in de aandacht staan dus was er later die dag een andere Twitteraar die dreigde een bloedbad aan te richten bij Albert Heijn in Leidscheveen, en ook die zaak en omliggende winkels gingen dicht. Copycats, het is allemaal zo voorspelbaar. Maar nogmaals het moet serieus genomen worden want het zou natuurlijk zomaar kunnen zijn dat het niet alleen bij een dreigement blijft.

Waar ik me dan wel weer grenzeloos over kan verbazen zijn mensen die na het nieuws over het dreigement direct in de benen gaan en zeggen "Wij zijn speciaal hierheen gekomen om te zien wat er gebeurt." Dan mis je wel een paar chromosoompjes.

Er zijn inmiddels twee verdachten gearresteerd.






1 opmerking: