dinsdag 24 september 2013

Toen en Nu: Andrew Ridgeley

Het Britse duo Wham! waren in de vier jaar van hun bestaan  (1982 t/m 1986) wereldberoemd. Wham! bestond uit George Michael en Andrew Ridgeley, hoe het met George is gegaan na het afscheidsconcert van Wham! op 28 juni 1986 is bekend, hij maakte een doorstart met een succesvolle solocarrière die tijdens Wham! al voorzichtig van de grond kwam met het nummer "Careless Whisper" waar Andrew wel aan meegeschreven had.

Tijdens Wham! was het George die de stem was van het duo, Andrew zong niet of nauwelijks, hij speelde gitaar, maar tijdens liveconcerten werd door critici opgemerkt dat hij zijn gitaar amper aanraakte, zo kwam het beeld van een weinig getalenteerd persoon die tóch wereldberoemd was geworden in het vizier.

Na Wham! probeerde Andrew het achtereenvolgens als autocoureur, acteur, en soloartiest (slechts 1 album), maar allemaal zonder veel succes. Succesvoller is hij als milieuactivist, verschillende eisen van zijn organisatie werden omgezet in wetgeving.

Andrew is nu 50 jaar en getrouwd met voormalig Bananarama zangeres Keren Woodward, ze leiden een wat teruggetrokken leven in Cornwall. George en Andrew zijn nog steeds goede vrienden, maar een reünie van Wham! zit er niet in. George zei daarover: "Wham! ging over jong en ongeremd zijn, dat gevoel kun je op onze leeftijd niet opnieuw creëren".





















.

1 opmerking:

  1. Andrew ziet er nog steeds goed uit! Zijn vrouw Keren stapt overigens nog regelmatig met mede-Bananarama-lid Sarah het podium op.

    BeantwoordenVerwijderen