dinsdag 10 september 2013

Schiermonnikoog, een eerste indruk

Maandagochtend na het ontbijt op ons gemak richting Lauwersoog voor de overtocht naar Schiermonnikoog. Nadira zou ons daar treffen om 12.00 uur en zo geschiedde het dat we om 12.30 met z'n vieren op de boot aan de koffie zaten voor het avontuur, voor Chris en mij was het de eerste keer op dit Waddeneiland. Na drie kwartier arriveerden we op het eiland. Ongeduldige mensen stonden al een kwartier lang bij de deur te wachten om als eerste voet aan wal te kunnen zetten.

Wij moesten de eerste bus naar het dorp voorbij laten gaan, want vol, maar de volgende konden we in. Niet naar de chauffeur, maar naar Nadira luisterend stapte we een halte te vroeg uit, maar vonden onze accommodatie vrij snel. Zie het blogje van gisteren.

Huisje geïnspecteerd om daarna boodschappen te doen bij de enige supermarkt van het eiland. De eerste avond gegeten bij het restaurant van hotel van der Werff, wat een apparte ervaring was omdat het interieur, de menukaart, de wijze waarop de gerechten geserveerd werden het laatst gezien zijn eind jaren 50 begin jaren 60, maar het eten was voortreffelijk, en de nostalgische ambiance vonden wij geweldig.

'S avonds maakten we het gezellig in het huisje en ontfermde Chris zich over de houtkachel om een huiselijke sfeer te maken. Niet te laat naar bed na deze enerverende dag.

Dinsdagochtend op ons gemak ontbeten en inkopen gedaan voor pompoensoep die Rick ging maken voor 's avonds. Het regende nogal, maar het knapte vrij snel op waardoor we besloten een wandeling te maken door het natuurschoon van het eiland, en het is werkelijk adembenemend. Geluncht bij De Marlijn om vervolgens een heerlijke strandwandeling terug naar het dorp te maken. De wind in onze haren op het ongelofelijk wijdse strand.

Onze eerste indruk van Schiermonnikoog is unaniem positief!


Nadira in het nostalgische van der Werff restaurant
Chris speelt met vuur.
Chris en Aidan lopen door bosrijk Oog

Nadira en Aidan lunchen bij De Marlijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten