maandag 9 september 2013

De welkome gasten

De wekker ging op werkvroeg af, maar het is nog vakantie dus betekent het dat er iets leuks staat te gebeuren. Om 10 uur diende ik mij te melden in Leiden om met Rick en Chris af te reizen naar Groningen. Punctueel als wij altijd zijn verliep dat goed, het weer was wat regenachtig, maar gaandeweg werd het steeds zonniger.

Onderweg lekker een koffiepauze gehouden en tot twee keer toe maakten we mee dat we voor een open brug stonden, waarmee ik meteen een vraag op mijn lezers afvuur: Waarom gaan mensen uit de auto als een brug enkele minuten omhoog staat? Wij drieën hebben daar namelijk geen verklaring voor.

Eerst naar ons hotel-voor-1-nacht van der Valk Zuidbroek om in te checken, bij aankomst zien we aangekondigd dat de bar 'helaas' gesloten is. We ontvangen de sleutels en lopen door ellenlange gangen naar onze naast elkaar gelegen kamers. Toen ik mijn kamer betrad vond ik daar: een beslapen bed, in proppen gedrukte handdoeken in de badkamer, iets ondefinieerbaars in het toilet en vreemde rode spetters in de wastafel, ook het kluisje was niet te gebruiken en naar later bleek het kluisje op de kamer van Rick en Chris ook niet. De mogelijkheid om WiFi te gebruiken was ook niet kenbaar gemaakt.

Wij weer terug naar de receptie waarbij ik een andere kamer kreeg die wel was schoongemaakt, een WiFi toegangscode, maar ook op deze kamer was het kluisje niet te gebruiken. Weg van hier! Op naar Groningen!

Aangekomen in Groningen was het weer zelfs warm te noemen maakte we een wandelingetje door de stad en zegen wij neer op een terras onder de Martinitoren voor een verlate lunch. Dat was heerlijk toeven. Na de lunch de stad een beetje verkend om er achter te komen dat er van de leuke zaakjes maar heel weinig op maandag open zijn zodat we ter plekke besloten om vrijdag als we weer terug zijn hier een winkelmiddag in te plannen en morgen wat vroeger af te varen naar Schiermonnikoog. Onze vriendin Nadira sluit zich morgen bij ons aan op de rand van Nederland bij Lauwersoog.

We besloten een wijntje te drinken en vervolgens te blijven dineren in het gezellige grand café Huize Maas. Terug naar het bijzondere hotel waar we best nog even een afzakkertje wilden voordat we het een dag noemden, maar ja, de bar was nog steeds dicht, dus trokken we uit de drankautomaat twee blikjes ice tea die we geheel in stijl in de tandenborstelbekers uit onze badkamers schonken en in de hel verlichte hotelkamer opdronken.

Morgen heerlijk naar ons Atelierhuisje op Schiermonnikoog!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten