woensdag 25 september 2013

Nieuwe trend?

Los van elkaar hebben twee vrienden van me, die elkaar ook niet kennen, op Facebook na afgelopen weekend gepost dat ze een geweldig leuk weekend hebben gehad, ongelimiteerd hebben genoten met fijn gezelschap en geen moment er aan hadden gedacht of behoefte gevoeld om dit tijdens dit weekend op Facebook kenbaar te maken. Ik meende in hun berichten enige verbazing en tegelijkertijd ook verontschuldiging te lezen, maar zeker ook iets van een eye opener voor zichzelf.

Ik vond het heerlijk om te lezen en ik hoop dat er misschien voorzichtig een trend gaat ontstaan dat we weer met en van elkaars gezelschap kunnen genieten zonder dat meteen iedere stap die wordt gezet als post wordt gezien. "Daar doe jij zelf anders erg aan mee!" zal nu in veel voor mij bekende hoofden omgaan. Dat klopt, sinds ik Facebook ben ingelokt (ingelokt, ja) ben ik het leuk gaan vinden en vind ook dat áls je dan een account hebt je er wel wat mee moet doen. Ik was één van de laatsten in mijn vrienden,- en bekendengroep die op Facebook ging, simpelweg omdat ik de noodzaak niet inzag, maar dat zie ik van wel meer dingen niet.

Toen er afgelopen week op nationaal niveau werd gezucht en gesteund toen, ik zoek het even op,  IOS7 werd gelanceerd had ik geen idee waar de commotie over ging en ook toen volwassen mensen als kinderen zo blij waren met computerspel GTA V wist ik van het bestaan niet af, kortom ik ben niet een mens van nouveautés. Geloof me, als het aan mij had gelegen hadden we nu nog de bakelieten telefoon, draaiden we LP's en dronken we gewoon filterkoffie in plaats van die gore Senseo. Nu ja, in dat laatste geval, ik drink nog steeds filterkoffie.

Ik wil er maar mee aangeven dat ik nog van de tijd ben dat je in gezelschap alleen oog en tijd had voor elkaar en niet op ieder piepje of geluidje reageerde van je eigen of een ander z'n telefoon. En hoewel ik zelf ook ben mee gaan doen met Facebook, een dagelijks blogje maak en het gemak van WhatsApp erken zijn er gelukkig ook veel dingen die ik op dat gebied niet doe, Twitter geprobeerd, maar daar las ik zoveel negativiteit dat ik het maar heel kort heb volgehouden of games, ik zou er de tijd niet voor hebben.

Ik ben iemand die schoorvoetend met z'n tijd meega en zeker niet als eerste me op de nieuwste trends stort, maar liever alles bij het oude hou, me bewust van het feit dat dat ook niet altijd goed is, maar schoorvoetend is voor mij al snel genoeg. Eind november mag/moet ik een nieuwe telefoon en dat vínd ik al weer iets. Gelukkig heeft vriend Karim al aangegeven zijn expertise aan te wenden en mijn wensen zijn niet zo heel veeleisend.

Maar de twee berichtjes van vrienden over afgelopen weekend vond ik verfrissend en wie weet zeggen we over een tijd wel tegen elkaar: "Weet je nog dat je op een verjaardag allemaal met je smartphone in je hand zat?" Net zoals we nu semi nostalgisch over verjaardagen van vroeger zeggen: "Weet je nog, iedereen rookte! Iedereen! En gewoon binnen! Er stonden zelfs glaasjes met sigaretten op tafel!"

Sommige veranderingen zijn natuurlijk zeer toe te juichen.





2 opmerkingen:

  1. Times are changing! Go with the flow, or you'll die.. Hopelijk niet letterlijk, overigens. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga mee met de flow, maar een beetje in de achterhoede

      Verwijderen