zondag 22 mei 2016

It giet oan

Velen hebben mij de laatste tijd gevraagd hoe het nu met het sporten gaat. Prima, dank u wel. Ik ben nu anderhalve maand bezig, en het zit weer helemaal in mijn systeem. Zoals al eerder bericht kan ik op maandag-, woensdag en vrijdagmiddag voor een gereduceerd tarief op de sportschool terecht, en die drie keer is voldoende. Zou het ongelimiteerd zijn, dan kon ik zomaar in de verleiding komen om vaker te gaan en dat is, voor mij, nergens voor nodig, sterker nog het (ouder wordende) lichaam heeft ook tijd nodig om te herstellen tussen de sportmomenten door.

Eigenaar Noes vond het erg leuk dat ik er na al die jaren weer was, en wat ik maar half geloofde, dat volgens hem bij het ooit getrainde lichaam sneller weer merkbaar zou zijn als je na lange tijd weer ging sporten, bleek waar. De eerste tijd bedacht ik, hardlopend op de loopband, patent aan te gaan vragen voor de mannen-bh, omdat het een beetje als 'jumping tiet en the hotsing tepels' aanvoelde, maar al vrij snel was na de 3 daagse wekelijkse oefeningen de stevigheid in dat gebied dermate toegenomen dat er niets meer jumpte in mijn shirt. Wel tekent er zich weer enige prontheid af. En niet alleen de borstpartij, ook armen, schouders, rug en benen komen weer in aanvaardbare proporties. Eer van het sporten dus.

Naast het bovengenoemde maakt het ook je hoofd leeg en niet onbelangrijk het gelukshormoon endorfine komt vrij én het is natuurlijk gezond om regelmatig te bewegen. Kortom alleen maar pluspunten. Nee, er komen geen foto's van omdat ik het voor mezelf doe, en bovendien vind ik het persoonlijk smaakvoller als mannen van rond de 50 hun kleding aan houden. Ook al hebben zij een lichaam waar menige twintiger van de fastfoodgeneratie een voorbeeld aan zou kunnen nemen, en zelfs al zijn er jeugdzondetatoeages waarvan zij nog steeds vinden dat die unbedingt getoond moeten worden. Maar nogmaals dat is persoonlijk, het is hier (vooralsnog) een vrij land dus als je het hebt en je vindt dat je het moet laten zien: leef je uit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten