zaterdag 28 mei 2016

Tegenwind

De laatste voorstelling van het seizoen 2015/2016 was voor Harry en mij de cabaretvoorstelling "Tegenwind"  van Lenette van Dongen, die er voor uitkwam 'wensloos gelukkig' te zijn op dit moment. Ze begon direct een dialoog met het publiek, wat voor sommige niet geoefende theaterbezoekers het sein was om te doen of zij alleen met Lenette in gesprek waren, maar een doorgewinterde vakvrouw als Lenette weet dat heel goed te pareren.

De voorstelling is opgehangen aan het feit dat ze, na haar scheiding, is verhuisd van Amsterdam naar Egmond-Binnen, en er een nieuwe man in haar leven is. Het leven in het dorp, tuinieren in de breedste zin van het woord, huishoudelijke tips, waarbij ze op Hans Klok achtige wijze een dekbed in de hoes deed,  alsmede hier en daar wat levenswijsheden worden in de show afgewisseld met mensentypes zoals de 'vinik-mensen', boze vijftig plus vrouwen met 'aangrijzend' haar en een rode bril, en het verschil tussen yogaleraressen in de stad ('extreem dunne ruimtebesparende tietloze vrouwen') en in het dorp.

Harry had het geluk dat participatie van hem werd gevraagd in het onderdeel hoe mannen urineren. Op vrij plastische wijze deed Lenette de mannelijke plasgang voor en vroeg aan Harry steeds bevestiging of hij het herkende. Later in de show bij het onderdeel 'fuck-it-list' nadat ze de sneuheid van een bucket list had behandeld ( 'je kunt ze gewoon downloaden op internet, zelfs een budget-bucket list') vertelde ze dat het haar was overkomen dat zij als zelfbenoemde stoere vrouw bij een wat bruuske landing van een vliegtuig 'whooooeee' had geroepen. Dat kon écht niet volgens haar. Mensen die mij kennen weten....., dus hier had Harry weer een glorieus momentje na zijn urineergedrag te hebben moeten bevestigen tegenover mevrouw van Dongen. Bij het slotapplaus kreeg Harry wel een bedankje van haar voor zijn bijdrage.

Het was een mooie afsluiting van het theaterseizoen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten