vrijdag 18 augustus 2017

Herinnert U zich deze nog? #111


HOTLEGS
"NEANDERTHAL MAN"
1970
Aantal weken: 3
Hoogste positie: 23


Dit nummer was aanvankelijk alleen maar bedoeld als een oefening om het geluid van de drums te testen op de nieuwe opnameapparatuur. Eric Stewart en Graham Gouldman waren de eigenaren van die studio. Eric liet de opname horen aan Dick Leahy van de platenmaatschappij waar hij met zijn vorige band The Mindbenders bij zat, en die hoorde er meteen een hit in. Hoewel meteen, er kwam een telefoontje van de maatschappij, dat ze het een goed nummer vonden, maar dat ze de tekst niet konden verstaan. Tot drie keer toe moest Eric uitleggen dat dat ook de bedoeling was, en uiteindelijk ging de platenmaatschappij akkoord. 

Het werd een grote hit, nummer 2 in Engeland, 1 in Italië en Duitsland, en ook in Amerika en Australië stond de single in de hitlijsten. De groep noemde zich Hotlegs en bestond uit Eric Stewart, Kevin Godley en Lol Creme. Er kwam nog een single en een LP, maar die flopten genadeloos.
Hotlegs zou je dus als een eendagsvlieg kunnen bestempelen, maar in 1973 gingen deze drie mannen samen met Graham Gouldman verder als de band 10cc, die in de jaren er na vele hits scoorden als "Donna", "I'm Not In Love" en "The Wall Street Shuffle". Later splitste de band zich en gingen Graham en Eric met anderen verder als 10cc en Lol en Kevin vormden als Godley & Creme een duo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten