zondag 27 augustus 2017

The sun keeps shining

Na inderdaad een droomloze diepe slaap werd ik volledig uitgerust wakker. Ontbijtje gegeten, toilet gemaakt en op weg gegaan naar Notting Hill, om precies te zijn Portobello Road, om de straatmarkt met antiek, snuisterijen, kleding en nog heel veel meer te bezoeken. Het was weer een fijne zomerse dag.

Wat meteen al leuk is in die wijk zijn de spierwit gepleisterde huizen waarvan sommigen van een kleur zijn voorzien, veelal pasteltinten, maar hier en daar ook andere kleuren. Mensen die mij kennen weten dat ik dol ben op veelkleurigheid. Het is een ongelooflijk grote markt, met ook de vaste winkeltjes. Er zijn antique arcades met ieniemini winkeltjes vol met van alles, vaak gespecialiseerd in een bepaalde richting met oudere mensen als uitbater die er veel vanaf weten. Ik heb een klein roze parfumflesje gekocht die me meteen al opviel, en waar ik eerst aan voorbij was gelopen, maar toch weer voor ben teruggegaan.

Plots voelde ik de behoefte aan koffie, de ontwenningsverschijnselen begonnen zich te openbaren. In een zijstraatje, even weg van de drukte op adem gekomen met een bak en een gebakje, het is tenslotte vakantie.

Na nog even in de drukte van de markt gelopen te hebben wilde ik naar een wat rustiekere omgeving. Holland Park moest er ergens in de buurt zijn. Terwijl ik op een kaart probeerde mijn huidige positie t.o.v. het park te bepalen, vroeg een stem uit een geparkeerde auto: "What are you looking for?" Ik vertelde dat ik graag naar Holland Park zou gaan. De behulpzame man zei dat het wel een minuut of 20 lopen was, en legde heel duidelijk uit hoe te gaan. Ik bedankte hem en ging op weg.

Het was inderdaad een eindje lopen, maar met dit heerlijke weer geen straf, bovendien heb ik geen hekel aan lopen, en is het altijd leuk in een nieuwe omgeving. Want hoewel ik wel al eens in Holland Park was geweest, was deze weg erheen nieuw voor me. Eenmaal in het park een bankje in de schaduw opgezocht en geluncht. Wat door het park gelopen, toen ik toch enigszins moe begon te worden, combinatie van het vele lopen, de drukte en het zonnige weer. Tijd om in het hotel even een klein napje te doen, een nog te veel onderschatte methode, naar mijn mening, om weer energie op te doen. Ik kan er in ieder geval erg van verkwikken.

Ik had wat eten gekocht en een klein flesje wijn dus op mijn hotelkamer gegeten deze keer. Het was net als vrijdag 's avonds nog heerlijk, daarom weer even de stad in gegaan voor een bakje koffie buiten, genietend van alle passanten. Het vele buiten zijn maakt op een voldane manier moe. Zal vast net zo lekker slapen als de eerste nacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten