woensdag 2 augustus 2017

Nose job

Gisteren was het dan zo ver, het gezwel wat zich op mijn neus had gemanifesteerd zou worden weggehaald. De dokter vroeg of ik nerveus was, maar dat was ik niet. Wat gebeuren moet, moet gebeuren, en ik wist zo ongeveer wat hij ging doen, dat was me al verteld toen ik de afspraak maakte voor de ingreep.

Ik mocht op de behandeltafel gaan liggen en mijn huid werd rondom het te verwijderen plekje ontsmet, alvorens de verdovingsvloeistof in te spuiten. Dat was een vrij pijnlijke maar vanzelfsprekend noodzakelijke ervaring. Nadat dit was ingewerkt testte de dokter even of het goed was verdoofd en toen ging hij aan het snijden, en daar voelde ik vrij weinig van, het was eigenlijk zo gebeurd. Er werd een soort verbandje op gedaan wat ik er na 24 uur mag afhalen.

Vandaag niet heel onstuimig in de douche, maar een beetje omzichtig, want het mag in die eerste 24 uur niet nat worden. Het heelt als het goed is vanzelf als een soort schaafwond, zo niet moet ik me weer melden, maar ik heel over het algemeen vrij goed van wondjes e.d.. Daarna goed vet houden, nou dat zal wel lukken daar ik erg van de verzorgende crèmes ben.

Ergens in het land bevindt zich een nu nog onwetende laborant(e) die de verwijderde fibrous papule zal gaan onderzoeken om te zien of het niet iets vervelends is, waar niet van uit wordt gegaan, maar er wordt het zekere voor het onzekere genomen. En zo hoort het ook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten