woensdag 23 september 2020

#ikdoenietmeermee

Maandag zag ik een nieuwe hashtag 'ikdoenietmeermee' met een hele lijst namen eronder die me niet zoveel zeiden. Ik maakte uit een aantal namen op dat rappers en dj's bovenmatig ruim vertegenwoordigd waren. Twee namen herkende ik wel, Tim Douwsma, vanwege zijn hoge neukbaarheidsfactor. Hij heeft ooit de punten namens Nederland mogen doorgeven tijdens het Eurovisie Songfestival en toen lag half Europa met een natte broek op de bank, dat kan niet zijn baan zijn, maar wat ie verder doet, geen idee. Mental Theo herkende ik ook dat is de nu bejaarde maar in de jaren negentig populaire dj die samen met Charly Lownoise hits heeft gescoord. Voor de rest kende ik niemand en ook waar ze dan niet meer aan mee gingen doen was een raadsel.

Zouden ze en groupe hebben besloten geen vlees meer te eten, niet meer te gaan vliegen, of iets anders nobels? Ik kwam al zoekend op een filmpje van ene Famke Louise, een meisje met een spraakgebrek die ook op de lijst voorkomt, ze zei het volgende: 'Alleen samah krijgen wij de overheid onder controlah. IK doe niet meer mee. Frie dah piepel'. Nou wist ik nog niks. Zouden ze de bevolking van Wit Rusland een hart onder de riem willen steken? 

Na een aantal mensen te hebben gegoogeld blijken het veelal semi bekende Nederlanders in het influencer-circuit te zijn en zangers/rappers/dj's m/v van het c-garnituur. En ze maken zich druk om zichzelf. Door de pandemie kunnen ze niet meer schnabbelen op de Franeker jaarmarkt of op de braderie in Sint Michielsgestel. Net nu de tweede piek van corona een feit is waar niemand verder verbaasd over is, want we hebben allemaal gezien dat een te groot deel van de bevolking zich niet aan de maatregelingen houdt, komen deze schatten met de mededeling dat zij zich nergens meer aan gaan houden, zij doen er niet meer aan mee. 

Dit zijn niet de mensen die het in zich hebben om gezamenlijk zoiets op te zetten en gisteren kwam de dreadlockaap uit de mouw, de viruswaanzingoeroe uit Rotterdam Willem Engel had samen met zijn haar deze hersenloze groep bij elkaar weten te brengen om ze voor zijn karretje te spannen. Hersenloos ja, voornoemde Famke heeft, omdat ze de jongeren blijkbaar aanspreekt, in het voorjaar van de Rijksoverheid een paar duizend euro gekregen om mee te doen aan de coronacampagne om hen er op te wijzen dat ze zich aan de maatregelingen moeten houden. Dezelfde overheid die ze nu onder 'controlah' wil houden. Veel hersenlozer vind je ze niet. Ik ga ervan uit dat ons Famke die centjes per omgaande zal retourneren. Nee, natuurlijk doet ze dat niet, daarvoor moet je enige vorm van consciëntie hebben, en dat is een veel te moeilijk woord voor het kind.  

Ik spreek met niet de minste als ik zeg tegen dit groepje sneuneuzen: HOU GEWOON JE BEK!

O ja, #ikdoewelmee

De Babbelbox vraagt zich af hoeveel namen die niet meer mee willen doen herkent u? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten