zaterdag 26 september 2020

Klaar

Nou, het gaat langzaam wel officieel worden dat ik gewoon klaar ben met de mensheid. We zitten in de niet onverwachte tweede golf van het coronavirus omdat de lockdown-light op zich goed is verlopen maar de mensen al vrij snel vonden dat alles wel weer kon, waarop ik al met enige regelmaat heb gezegd dat ergens in augustus-september de tweede golf een feit zou zijn en voilà. 

Afgelopen donderdag zag ik dat er in Tilburg, nota bene één van de steden waar in februari zo ongeveer het startsein is gegeven voor de eerste besmettingsgolf, honderden ongearticuleerde klanken uitstotende voetbalsupporters van Willem II (een voetbalclub, tot donderdag dacht ik dat het sigaren waren) opeengepakt schreeuwen, zingen en springen. De burgemeester van die stad, de VVD'er Theo Weterings, had daar ook toestemming voor gegeven. Toen de burgemeester van Amsterdam, de GL'er Femke Halsema, een Black Lives Matter demonstratie op de Dam toestond enige tijd terug, werd de vrouw bijna uit haar ambtswoning gesleept over zoveel onachtzaamheid. Haar aftreden werd door sommigen geëist. Nu is het opvallend stil, toch zou ik de website www.isereenvvderopgestapt.nl/ in de gaten houden. We moeten maar eens zien hoe de besmettingsgraad in Tilburg zich zal ontwikkelen. En die supporters, ach ja, het is niet de intelligentsia van Nederland getuige hoe één van hen op het gebeuren reageerde: "We zaten zes maanden opgesloten en nu zag je elkaar weer. Als je een paar bier op hebt is het gewoon 'fuck corona', zo gaat dat gewoon."

Zoveel domheid en onverschilligheid, ik kan er niet goed tegen. Ik roep het al sinds maart en herhaal het nog maar eens: het gaat niet om jou, het gaat erom dat je, zonder dat je zelf klachten hebt het virus bij je kunt dragen en anderen, zonder dat je dat weet, kunt besmetten die er wel heel ziek van kunnen worden of erger. Maar de 'ik doe niet meer mee mensen' onder aanvoering van Willem Engel en zijn discipelen vinden het nog steeds een griepje.

Toen ik ook nog vernam dat Ryanair vliegreizen voor €5,- aanbiedt om u naar code oranje-gebieden te vliegen, was voor mij de kous af. De mensheid is wel klaar nu. Next. Als dit alles in een film zou gebeuren waarin een pandemie de wereld aan het veroveren was zouden we lachend roepen dat zulks toch wel te ver gezocht is door de makers. Zo achterlijk zijn we toch niet? Denk opnieuw. Ik wil niet eens denken aan die simpelen van geest die dus werkelijk op vakantie gaan naar een code oranje gebied voor €5,- 'want we hebben récht op vakantie'. 

Die vrijblijvende maatregelen vanuit de overheid omdat men dacht dat er een grote eigen verantwoordelijkheid zou zijn onder de bevolking betreffende het naleven en handhaven ervan, daarvan is nu toch wel gebleken dat een aanzienlijk gedeelte het eigen belang voorop stelt. Hence de tweede golf. Met als gevolg dat er gewoon weer een nieuwe lockdown aan komt, wat mij betreft nu niet een light versie, maar een wat zwaardere variant, zodat degenen die moord en brand gilden over zoveel beperkingen zullen beseffen dat die lockdown-light the good old days waren. Voor mij, ik blijf gewoon in mijn vierkante kilometer, dat doe ik al sinds maart en bevalt me prima. Het mag zelfs teruggebracht worden tot een vierkante vijfhonderd meter. Het maakt mij de pis niet lauw.

De voetbalsupporters in Tilburg, waarbij me ook opvalt dat
pasteltintjes niet iets des voetbalsupporters is. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten